Asus Zenfone 3 ar putea avea un senzor de amprente

Asus Zenfone 3 ar putea avea un senzor de amprente

Următoarea generația a flagship-ului celor de la Asus ar putea beneficia de un senzor de amprente.

Senzorul de amprente a devenit un element foarte important pentru orice producător care vrea să se impună pe piață cu flagship-ul său. În prezent, dacă este să neluăm după informațiile furnizate de Phonearena, în jur de 30% din toate smartphone-urile sunt dotate cu o astfel de tehnologie. În viitor, unii estimează că acest procent ar putea ajunge chiar la 50%.

Cu toate acestea, taiwanezii de la Asus nu au optat pentru un asemenea senzor când au proiectat modelul Zenfone 2. Lucrurile s-ar putea schimba anul viitor, însă, atunci când vom asista la debutul modelului Zenfone 3. Din câte se pare, acesta ar putea fi lansat în mod oficial în lunile mai sau iunie, seznorii pentru recunoașterea amprentelor urmând a fu fabricați de companiile Elan Microelectronics și Goodix.

Taiwanezii speră să livreze nu mai puțin de 30 de milioane de dispozitive pe parcursul anului 2016, cu 50% mai multe decât au reușit să livreze în 2015. În ceea ce privește senzorii pentru amprente, trebuie să menționăm că prețul lor a scăzut în mod considerabil în ultimele luni. Cauza principal ar fi producția din ce în ce mai mare, care, ulterior, le-a permis și companiilor de dimensiuni mai mici să implementeze tehnologia respectivă. Asus Zenfone 2 se numără printre cele mai bune telefoane din 2015, lista completă a acestora fiind disponibilă aici.