10 dec. 2015 | 13:25

Top cele mai bune telefoane din 2015

FEATURE
Top cele mai bune telefoane din 2015

Cele mai bune telefoane din 2015 au venit cu o serie de îmbunătățiri importante în comparația cu generația trecută.

Anul 2015 aproape s-a sfârșit, așa că a venit timpul să ne uităm în urmă peste câteva dintre cele mai bune lucruri de care am avut parte. Deja v-am prezentat lista noastră cu cele mai bune jocuri, iar acum ne-am gândit să vă prezentăm cele mai bune telefoane din 2015. Nu a fost ușor să alcătuim un astfel de top, mai ales dacă luăm în considerare numărul mare de dispozitive de top care au debutat anul acesta.

Am luat, însă, în considerare diverse aspecte, precum specificații, tehnologii noi introduse de producători, design, performanțe și raport calitate preț, și am inclus nu mai puțin de 11 dispozitive. Care dintre ele a fost preferatul vostru în 2015?

Cele mai bune telefoane din 2015 – iPhone 6S

Din punct de vedere al designului avem de-a face cu schimbări importante. iPhone 6S este la fel de gros precum un iPhone 6 Plus și cu 14 grame mai greu decât un iPhone 6. Adevăratele schimbări, însă, sunt cele care se regăsesc sub ecranul de 4,7 inci cu o rezoluție de 1.330 x 750 de pixeli.

După atâția ani de zile, gigantul din Cupertino a ales în sfârșit să includă 2GB RAM într-unul din telefoanele sale. Navigatul printre aplicații este la fel de ușor precum a fost și în trecut, iar memoria în plus pare a fi avut un impact pozitiv asupra browser-ului.

iPhone 6S (6)

Deși ne-a oferit un upgrade important prin includerea unui procesor dual-core cu o frecvență de 1,84GHz, Apple nu a schimbat nimic la capitolul stocare. Astfel, în condițiile în care cel mai ieftin Samsung Galaxy S6 are 32GB, iPhone 6S este încă disponibil într-o variantă de 16GB. Merită menționat și faptul că iPhone 6S este primul telefon Apple dotat cu o cameră foto de 12 megapixeli. Telefonul poate fi cumpărat de AICI.

În cazul în care vă doriți un dispozitiv cu ecran mai mare, atunci iPhone 6S Plus ar putea fi soluția ideal pentru voi. Telefonul are un display de 5,5 inci și se găsește la un preț foarte bun AICI.

Samsung Galaxy S6 și S6 Edge

După cum probabil știți, Samsung promite de ani de zile o schimbare a designului implementat pe telefoanele sale. Anul acesta, compania a decis, în sfârșit, să-și respecte promisiunea, lansând modelele Samsung Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge. Fabricate din metal și sticlă, acestea elimină atât posibilitatea de a introduce un card, cât și pe cea de a înlocui bateria. Asta nu înseamnă, însă, că nu se numără printre cele mai bune telefoane din 2015.

samsung galaxy s6 cele mai bune telefoane din 2015

Samsung Galaxy S6 are un ecran de 5,1 inch și rezoluție QHD, deținând la un moment dat recordul pentru cel mai mare număr de pixeli per inci. Asta nu spune multe, dar vom intra în amănunte în scurt timp. Sub ecran găsim un procesor Exynos 7420, pe 64 de biți și cu opt nuclee, ”cules din grădina” Samsung, o memorie RAM de 3GB și un spațiu de stocare care variază între 32 și 128GB.

Varianta Edge are ecranul curbat pe ambele părți și deocamdată utilitatea este destul de redusă. Poți fi informat mai ușor când primești apeluri și mesaje de la anumite contacte, alese dinainte, și poți vedea mai ușor notificările până să deblochezi telefonul, dar alte avantaje nu sunt. Samsung Galaxy S6 este disponibil AICI la un preț avantajos, alături de varianta mai elegantă Samsung Galaxy S6 Edge.

Cele mai bune telefoane din 2015 – LG G4

LG G4 este puțin mai mare față de modelul de anul trecut, puțin mai curbat și mai puțin rotunjit decât a fost G3. Curbura ecranului, ca pe LG G Flex 2, n-are vreo utilitate, dar telefonul arată mai bine, iese din tiparul blocurilor de plastic, sticlă și circuite pe care ai ajuns să le știi drept telefoane inteligente.

LG G4 este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune telefoane din 2015, având un ecran IPS LCD de 5,5 inci la rezoluție QuadHD, în dimensiuni la fel ca cel de anul trecut, dar cu luminozitate crescută și cu o redare mai bună a culorilor (sunt ceva mai puternice, iar contrastul e mărit). Procesorul este un Qualcomm Snapdragon 808, un hexacore care își distribuie puterea de calcul astfel: două nuclee sunt la 1,8GHZ, iar alte patru lucrează la 1,4GHZ. În funcție de nevoie, telefonul schimbă automat între ele și îți asigură atât o performanță bună, cât și autonomie.

LG G4 cele mai bune telefoane din 2015

LG G4 mai are 3GB de memorie RAM, 32GB spațiu de stocare, dar spre deosebire de alte modele poți pune un card microSD de până la 128GB. De asemenea, ai acces la bateria de 3.000 mAh, un plus dacă ești unul dintre cei care poartă două baterii cu ei ca să nu rămână în pană de telefon. LG G4 este disponibil la un preț avantajos AICI.

Samsung Galaxy S6 Edge+

Ca hardware, totul la Galaxy S6 edge+ începe de la ecran. Are unul S-AMOLED de 5,7 inci la rezoluție QuadHD curbat pe ambele margini. Teoretic, te ajută când te uiți la filme că nu mai vezi marginile telefonului. Sub acestea este o placă de bază pe care ai un procesor Exynos cu opt nuclee, poate cel mai bun al momentului, fabricat de Samsung.

Samsung Galaxy S6 edge+ cele mai bune telefoane din 2015

Ai 4GB de memorie RAM, cea mai mare cantitate disponibilă pe un telefon mobil (pe care o mai oferă doar alte două-trei telefoane), o baterie de 3.000 mAh care poate fi încărcată wireless și rapid prin cablu, o cameră foto de 16 megapixeli și un senzor de măsurare a pulsului. Cu Galaxy S6 edge+ poți avea doar 32 sau 64GB spațiu de stocare, fără card microSD. Răspunsul este viteza. Cardurile sunt mai lente decât memoria folosită de Samsung. În final, telefonul are și cititor de amprente care funcționează foarte bine.

Cele mai bune telefoane din 2015 – Nexus 6P

În timp ce noul Nexus 5X este adresat segmentului de piaţă mainstream, pretențioșii care vor un telefon cu specificații de top de la Google se pot orienta către creația celor de la Huawei cu numele Nexus 6P. Acesta se ascunde într-un corp complet metalic, fiind primul terminal comercializat prin programul Nexus care se poate mândri cu această particularitate.

Nexus 6P este construit în jurul unui display AMOLED de 5,7 inci cu o rezoluție nativă de 2560 x 1440 pixeli. Acesta ar trebui să fie foarte rezistent la zgârieturi datorită folosirii unui strat de Gorilla Glass 4, cea mai nouă variantă. Partea de procesare este asigurată de o combinaţie devenită deja clasică în ultimul an, dintre versiunea 2.1 a SoC-ului Snapdragon 810 şi 3GB RAM.

Nexus 6P

În funcţie de buget, poate fi achiziţionat cu 32, 64 sau 128GB de memorie internă, nişte variante de stocare pe care şi Apple ar fi trebuit să le folosească în cazul iPhone 6S.  Pentru încărcare şi sincronizare de date, dacă veţi achiziţiona un Nexus 6P, veţi avea nevoi de un cablu reversibil USB Type C. Având o bateria de 3.450 mAh, acesta nu suportă reîncărcarea wireless, dar se va încărca destul de rapid datorită compatibilității cu standardul Qualcomm Quick Charge. Nexus 6P este disponibil la un preț foarte bun AICI.

Dacă nu sunteți dispuși, totuși, să cheltuiți atât de mulți bani, puteți oricând să optați pentru un Nexus 5X, terminal care poate fi achiziționat de AICI.

Samsung Galaxy Note 5

Construit în jurul unui display de 5,7 inch cu rezoluție QHD (1440 x 2560), Samsung Galaxy S5 este cu siguranță unul dintre cele mai bune telefoane din 2015. Sub display se ascunde un procesor Exynos 7420 cu opt nuclee (patru de 1,5Ghz, patru de 2,1Ghz), 4GB memorie RAM și 32 sau 64GB spațiu de stocare. Nu există slot pentru card microSD, cum nu există nici pe S6, iar camerele foto sunt identice pe toate vârfurile de gamă lansate de Samsung anul acesta, adică de 16, respectiv 5MP. Bateria este de 3.000mAh și nu poate fi îndepărtată și tot ea alimentează și stylusul activ S-Pen.

Samsung Galaxy Note 5 in review la Playtech-20

Mai mult decât atât, prin optimizarea interfeței Touch Wizz, eliminarea funcțiilor inutile și prin folosirea unui hardware de top, telefoanele Samsung din noua generație beneficiază acum de un sistem de operare extrem de stabil. Acel GB de RAM în plus a dus la lansarea mai rapidă a aplicațiilor, la închiderea instantă a lor și la trecerea mai ușoară dintr-un program în altul. Samsung Galaxy Note 5 poate fi achiziționat de AICI.

Cele mai bune telefoane din 2015 – HTC One M9

Primul HTC a fost, din multe puncte de vedere, o revoluție, dar mai ales a fost prin camera foto. Taiwanezii au încercat să refacă asta anul trecut, montând o cameră dublă pe spate, care îți permite să refocalizezi o poză. Era însă o funcționalitate prea puțin utilă, așa că anul acesta a dispărut. În loc, a venit o cameră de 20 de megapixeli, suficient de bună pentru a ne determina să includem HTC One M9 în top cele mai bune telefoane din 2015.

HTC One M9 cele mai bune telefoane din 2015

One M9 merită, dacă ai prima versiune sau dacă n-ai niciun HTC și îl alegi acum. HTC One M9 are un ecran de 5 inci full HD, difuzoare stereo BoomSound cu sunet Dolby, memorie RAM de 3GB și un spațiu intern de stocare de 32GB pe care îl poți completa cu un card microSD. Camera principală e de 20 de megapixeli – filmează 4K și full HD la 60 fps, cea frontală e Ultrapixel de 4MP.

Bateria are 2.840 mAh și dispune de fast charging, care în 30 de minute încarcă până la 60%. Ai și un mod de economisire a bateriei, care îți prelungește autonomia cu câteva ore. Mai trebuie să știi că telefonul folosește nanoSIM și ecranul este un Super LCD3. Ai aici un review al HTC One M9, iar dacă vrei să-l cumperi, acesta se găsește la un preț avantajos AICI.

Asus ZenFone 2

Taiwanezii de la ASUS fac din ce în ce mai multe eforturi pentru a se remarca pe piața telefoanelor mobile. Gama ZenFone s-a bucurat de aprecieri, atât din partea utilizatorilor cât și din partea presei de specialitate, iar compania a decis să mai lanseze o gamă care poartă numele de ZenFone 2. Telefonul are un preț foarte accesibil, iar designul este similar cu cel al fraților mai mari, dar carcasa este din plastic. Butoanele sunt poziționate tot pe spate, iar ecranul de 5 inch are rezoluție HD.

Asus ZenFone 2 cele mai bune telefoane din 2015

La capitolul hardware, taiwanezii au ales să includă un procesor Intel Atom Z2560, cu două nuclee tactate la 1,6GHz. Procesorul este unul mai vechi, dar la prima vedere, se comportă impecabil în tandem cu memoria RAM de 2GB. Telefonul este rapid și, dacă taiwanezii vor ști cum să-l marketeze, va deveni un adevărat succes pe piață. Articolul primelor impresii despre Asus ZenFone 2 este aici. Grație și raportului calitate preț, Asus ZenFine 2 a fost inclus în top cele mai bune telefoane din 2015, iar în cazul în care vă doriți un astfel de telefon, îl puteți cumpăra de AICI.

Cele mai bune telefoane din 2015 – Moto X Style

Când vine vorba de un top cu cele mai bune telefoane din 2015, nu ai cum să ignori Moto X Style. Cel mai atrăgător dintre dispozitivele Moto X de anul acesta are un ecran de 5,7 inci la rezoluție QuadHD, folosește o baterie de 3.000 mAh și este disponibil în versiuni de 16, 32 sau 64GB spațiu de stocare, dar suportă și card microSD până la 128GB. Moto X Style are Android 5.1.1 Lollipop modificat doar cât să fie instalate aplicațiile Motorola, are o cameră de 21 de megapixeli cu o diafragmă f/2, iar cea frontală este de 5MP. Înregistrează, desigur, video la rezoluție 4K.

Moto X Style

Memoria RAM pentru acest dispozitiv este de 3GB, iar procesorul este un Qualcomm Snapdragon 808 cu șase nuclee ca pe LG G4. Are difuzoare stereo ca Nexus 6, dar Motorola nu a menționat și că ar fi rezistent la apă. În cadrul lansării, au fost promise 30 de ore de folosire continuă, cu o singură încărcare, dar prin ”mixed use” poți să înțelegi orice. Cert e că se încarcă repede. Moto X Style poate fi cumpărat la un preț foarte bun de AICI.

Sony Xperia Z5 Compact

Xperia Z5 Compact are un procesor Snapdragon 810, dar o memorie RAM de doar 2GB și spațiu de stocare de 16GB, prin comparație cu cei 3GB, respectiv 32GB de pe Xperia Z5 și Xperia Z5 Premium. Specificațiile lui Xperia Z5 Compact sunt similare celor de pe Xperia Z5, dar nu se poate spune același lucru despre design.

Sony Xperia Z5 Compact cele mai bune telefoane din 2015

Dacă Z5 rămâne fidel aceluiași aspect general, dar vine cu o structură internă de aluminiu, care se continuă la exterior cu o ramă din același material, Z5 Compact vine într-o carcasă de plastic, pentru care se simte că s-au făcut sacrificii în numele costurilor reduse. Acesta ar fi cel mai mare minus. Xperia Z5 Compact, deși nu e chiar mai gros decât predecesorii, pare a fi, din cauza marginilor mai solide în combinație cu designul de cutie. Sony Xperia Z5 Compect, ultimul telefon din lista noastră, se găsește la un preț bun AICI.

Nu trebuie să uităm, însă, de celelalte două versiuni de Xperia Z5 anunțate de Sony anul acesta. Sony Xperia Z5 Premium este primul telefon dotat cu un ecran 4K și este disponibil AICI, în timp ce varianta standard Sony Xperia Z5 poate fi achiziționată de AICI.