Asus ar putea crea o versiune mai ieftină de HoloLens alături de Microsoft

Asus ar putea crea o versiune mai ieftină de HoloLens alături de Microsoft

Taiwanezii de la Asus ar putea debuta pe piața dispozitivelor pentru realitate virtuală în curând.

Când vine vorba de telefoane mobile, cei de la Asus s-au remarcat în ultimul an prin modelul ZenFone 2, un telefon extrem de accesibil din punct de vedere financiar, cu specificații suficient de bune pentru majoritatea utilizatorilor. Însă unul dintre cele mai populare sectoare de care compania taiwaneză nu s-a apropiat încă este cel  al realității virtuale. Totul s-ar putea schimba în viitorul apropiat, iar Asus ar putea debuta pe această piață printr-o colaborare extrem de interesantă chiar cu Microsoft.

După cum scrie cite-ul Android Headlines, compania ar putea lansa o versiune mai ieftină a dispozitivului HoloLens, prezentat în urmă cu câteva luni de către Microsoft. HoloLens are un display HD transparent prin care utilizatorii pot vedea atât lumea reală cât și proiecțiile virtuale și se bazează pe o un procesor, o placă video și un procesor holografic, special creat. Acesta poate intui spre ce se uită utilizatorul și poate proiecta imagini.

Totuși, HoloLens este și pentru utilizatorii casnici. Jocurile funcționează cu sistemul Windows Holographic, la fel și aplicații precum Skype. Practic, orice program care va rula pe Windows 10, va putea rula și pe sistemul Windows Holographic. O altă companie taiwaneză care ar putea debuta pe această piață ar fi Gigabyte, care a încheiat deja un parteneriat cu chinezii de la 3Glasses. Aceștia din urmă au declarat că și-ar dori să lanseze un produs pe piața din Statele Unite anul viitor.

Etichete: