Telefoanele ASUS vor bloca reclamele online, din fabricație

Telefoanele ASUS vor bloca reclamele online, din fabricație

Toată lumea poate să-și instaleze un soft care să blocheze reclamele, totuși, pe telefoanele mobile mulți nu o fac pentru că fie nu știu cum, fie nu pot. ASUS consideră că de acum înainte nu mai ai nevoie să cauți programe speciale pentru a bloca reclamele, pentru că adblocker-ul din browserul nativ va fi activat din start.

Reclamele sunt una din sursele de venit a multor companii din lume. Google este probabil firma care profită cel mai mult de pe urma acestui stil de afaceri. Chiar și așa, taiwanezii de la ASUS au decis că garanția unei experiențe de navigat pe Internet fără reclame care să-ți sară în ochi poate fi unul dintre multele avantaje ale unui telefon ASUS. Drept urmare, de la începutul lui 2016, toate telefoanele firmei din Taiwan ce pot naviga pe Internet vor veni cu AdBlock Plus instalat în browserul telefonului.

Evident, asta nu va opri utilizatorii de telefoane ASUS ce merg pe Android să treacă imediat pe browsere Chrome sau Firefox și să nu mai beneficieze de această mică funcționalitate. Chiar și așa, veniturile ASUS tot vor crește marginal. Cum AdBlock Plus este oferit cu licență, prețul unui telefon va crește în mod natural doar pentru că are această funcționalitate instalată în browserul de bază, însă, nu cu mult.

E greu de spus dacă această decizie va avea un efect care se va transmite și la producătorii altor telefoane, însă nu ne-ar surprinde dacă, la un moment dat, oamenii vor începe să navigheze pe Internet fără să mai simtă că-i mai deranjează vreo reclamă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: