La 12 ani are un IQ mai mare decât al celui mai bun fizician

La 12 ani are un IQ mai mare decât al celui mai bun fizician

Acum puțin timp, ți l-am prezentat pe Jaxon, un copil de doar 11 ani, dar care are un IQ de 148 de puncte și o singură dorință: să trăiască precum un copil obișnuit. Acum, vorbim despre cazul unei fete de 12 ani.

Fata a reușit un rezultat surprinzător, obținând 162 de puncte la testul de inteligență Mensa, ceea ce înseamnă două puncte în plus față de Stephen Hawking și Albert Einstein. Numele ei este Nicole Barr și este din Marea Britanie, precum cel mai mare fizician al momentului, potrivit RT.

Fata a declarat că rezultatul de la testul de inteligenţă a fost unul neaşteptat chiar şi pentru ea. Nu i-a surprins, însă, pe părinţii ei, care spun că de la o vârstă fragedă ea depista greşeli gramaticale în reviste sau ziare. „Este o un copil foarte, foarte muncitor. După orele de curs participă la clubul pentru efectuarea temelor şi nu lipseşte niciodată”, a spus mama fetei, în vârstă de 34 de ani. Mama spune că fata ei vrea să urmeze liceul şi universitatea şi să devină medic pediatru.

Până atunci, se poate mândri cu un loc în comunitatea Mensa, care numără doar 110.000 de membri, dintre care doar 8% au sub 16 ani. De asemenea, din acest procent, doar 35% sunt fete.

Citește și: