Apple Watch, prezentat oficial pe 9 martie

Apple Watch, prezentat oficial pe 9 martie

Apple a anunţat un eveniment pentru Apple Watch pe 9 martie. Compania americană a trimis deja invitaţiile pentru evenimentul legat de ceasul inteligent.

Potrivit „The Verge“, compania va susţine un eveniment pe 9 martie la San Francisco, în care probabil va oferi mai multe detalii despre Apple Watch. Până acum, Apple a prezentat doar designul şi funcţionalităţile ceasului, dar nu a vorbit despre preţ şi disponibilitate. În ultimele luni, dezvoltatorii au lucrat la ceasul inteligent şi la software-ul său, pentru a-l aduce mai aproape de inovaţia despre care vorbeam.

Studiile de piaţă arată că Apple ar putea vinde 20 de milioane de exemplare pe parcursul lui 2015. Anul trecut, Android Wear a vândut 720.000 de bucăţi, iar Pebble a ajuns la un milion de exemplare. Apariţia Apple Watch ar putea schimba piaţa radical.

De asemenea, informaţiile arată că furnizorii au primit deja comenzi pentru 5 milioane de ceasuri inteligente, destinate primului trimestru financiar.

ca022b21-c022-419a-aea9-87de52de74f3

Caracteristici Apple Watch

Apple Watch are un procesor S1 şi ceasul inteligent va funcţiona legat de telefoanele lansate de Apple de la iPhone 5 încoace.

Dispozitivul are integrare cu mesajele de pe telefon şi porneşte odată ce-l ridicăm de la încheietura mâinii. Cu ajutorul rotiţei analogice, vom putea naviga prin sistemul de operare.

Încărcătorul pentru Apple Watch seamănă cu un stetoscop şi se lipseşte de partea din spate a ceasului. Este sistemul MagSafe popular pe Macbook. În plus, are senzori de mişcare, GPS, şi un senzor care monitorizează pulsul cardiac. Apple Watch va fi disponibil şi în ediţie Sport şi în ediţia de lux cu brăţară din aur. Vor fi disponibile două versiuni, cu ecran mai mare şi ecran mai mic. Pe scurt, Apple Watch este o prelungire utilă pentru iPhone şi este bine făcut, robust şi bine finisat.

Ceasul Apple Watch are două dimensiuni. Apple nu a spus nimic despre diagonala în inci, ci despre înălţimea ceasului, care va fi de 38, respectiv 42 de milimetri. Faptul că nu avem o diagonală a ecranului arată că Apple vrea să sugereze faptul că Watch e mai mult un ceas, decât un purtabil.

Ecranul este din cristal safir, aşa cum ne aşteptam pe iPhone 6. De asemenea, în colecţia Apple Sport vom avea ecrane întărite cu sticlă ionizată.

Display-ul are o sensibilitate suplimentară la atingere, deoarece recunoaşte mai multe tipuri. Apple Watch simte forţa, ceea ce ar putea fi o inovaţie şi pentru următorul iPhone. Vorbim aici de recunoaştere haptică, ce ar putea da o nouă dimensiune unui telefon. Force Touch diferenţiază între o atingere simplă (tap) şi o apăsare cu presiune. Practic, vorbim aici de click dreapta de pe calculatoarele cu Windows. Activăm un meniu contextual dacă apăsăm mai tare.

Citește și: