Apple vrea să știe cum arăți, dar nu din motivele la care te-ai gândi tu

Apple vrea să știe cum arăți, dar nu din motivele la care te-ai gândi tu

Aruncând, pesemne, o privire în grădina Facebook, Apple vrea să poți distribui fotografii automat, cu ajutorul unei noi funcții.

Seamănă cu aplicația Facebook Moments, care folosește recunoaștere facială pentru a distribui pozele oamenilor care apar în ele și se numește Systems and methods for sending digital images. Se pare că patentul există din februarie 2014, dar a fost publicat d-abia săptămâna aceasta, scriu cei de la TechCrunch.

Apple deja folosește tehnologie pentru recunoaștere facială pentru a-i ajuta pe utilizatori să identifice și să sorteze pozele, inclusiv în aplicația Photos pentru Mac. Totuși, se pare că noua funcție duce lucrurile cu un pas înainte, realizând conexiuni între datele de contact și fețele identificate, astfel încât utilizatorii să aibă diverse metode de a împărtăși pozele cu persoanele care mai apar în ele, fie prin mail sau SMS.

Google, la rândul său, a prezentat recent aplicația Photos, care are algoritmi de învățare capabilă să sorteze automat galeriile foto ale utilizatorilor, permițându-le să caute în acestea cu ajutorul unui limbaj natural. Partea negativă este că accesează o mulțime de date personal. În contrast, Apple pretinde că modelul său nu se bazează deloc pe acumularea datelor personale, fiind mai independent în raport cu cele ale Google și Facebook.

Totuși, se pare că platforma creată de Apple va implica și detalii ale contactelor indivizilor, precum nume și adresă, care ar putea fi stocate în cloud. Nu sună tocmai plauzibil, ținând cont de faptul că Apple mereu a avut o politică pro-intimitate. Așadar, pare destul de greu de crezut că va proceda astfel cu date atât de sensibile. Rămâne de văzut dacă patentul se va concretiza sau nu într-un produs destinat consumatorilor.