Apple își sabotează concurenţa? Actualizările pentru Tidal au fost amânate mai mult decât trebuia

Apple își sabotează concurenţa? Actualizările pentru Tidal au fost amânate mai mult decât trebuia
06:58 27.04.2015

Pentru că are propriul serviciu de streaming în portofoliu, se pare că Apple ar fi amânat publicarea în App Store a actualizărilor pentru

Când Apple a cumpărat compania Beats a luat şi de un serviciu de streaming intitulat Beats Music. Acesta din urmă nu este neapărat foarte popular, dar ar trebui să treacă printr-un proces complex de rebranding în viitorul apropiat pentru a fi mai evidentă legătura cu gigantul din Cupertino.

Până atunci însă, Apple se pare că le pune beţe în roate celor de la Tidal. Deşi este la început şi s-ar putea spune că nu are o bază de utilizatori foarte numeroasă, avantajele calitative oferite de se pare că i-au atras atenţia lui Tim Cook într-un mod negativ. Nimic nu este oficial, dar se pare că Apple a amânat mai mult decât este cazul publicarea în App Store a actualizărilor pentru Tidal. Un purtător de cuvânt al serviciului a fost citat ca spunând ,,Tidal are o nouă aplicaţie de Android publicată pe 15 aprilie, dar nu a primit încă aprobarea din partea Apple pentru a ajunge şi în App Store.

Intriga nu se termină însă aici. Surse apropiate de companie au afirmat că directorul Apple responsabil de conţinut pe iTunes a ameninţat directorii de la Universal în legătură cu viitorul muzicienilor care postează conţinut nou exclusiv pe Tidal. Respectivii muzicieni riscă să nu-şi mai vadă conţinutul în iTunes Store. O dovadă a acestui comportament ţine de American Oxygen, care şi-a făcut debutul pe Tidal. Cel mai nou hit al Rihannei se pare că nu se auzea foarte bine în versiunea din magazinul digital Apple.

Între timp, Apple a negat toate aceste zvonuri, afirmând că sunt pure speculaţii nefondate.

loading...