Aveţi o boxă Beats Pill XL? Ar putea să ia foc

Aveţi o boxă Beats Pill XL? Ar putea să ia foc

Cei de la Apple, noii proprietari ai brandului Beats au anunţat declanşarea unui program de întoarcere în fabrică a boxelor deoarece s-ar putea să ia foc.

Boxa Beats Pill XL, ilustrată în imaginea de mai sus, este una dintre cele mai populare de pe mapamond. Aceasta a fost lansată în 2013, la aproximativ un an după lansarea fratelui ei mai mic, Beats Pill. Având în vedere că Beats a intrat în portofoliul Apple anul trecut, gigantului din Cupertino nu a fost implicat sub nici o formă în dezvoltarea acestui gadget. Cu toate acestea, la scurt timp după aflarea unei posibile probleme de fabricaţie, compania lui Tim Cook a dat publicităţii un comunicat de presă prin care cerea returnarea fiecărui exemplar de Beats Pill XL.

Aparent, dacă ascultaţi intens muzică la această boxă, există riscul ca Beats Pill XL să ia foc din cauza unei baterii defectuoase. Din acest motiv, Apple vă recomandă să încetaţi imediat să o mai folosiţi, deoarece vă expuneţi inutil unui eventual pericol. Mesajul este cât se poate de simplu. ,,În câteva cazuri rare, bateria de la Beats Pill XL se poate supraîncălzi, moment în care reprezintă un risc de incendiu.

Până la această oră, Apple a înregistrat 8 sesizări de supra încălzire fără victime şi un caz în care cineva s-a ars destul de grav din cauza boxei. În total, doar în SUA s-au vândut 222.000 de unităţi. Luând în calcul preţul de 325 de dolari pe care Apple îl oferă posesorilor acestui dispozitiv atunci când îl returnează, în contextul în care preţul de retail pentru un Beats Pill XL este de 300 de dolari, vă daţi seama la ce pierderi financiare se expune compania americană. Apropo, dacă veţi profita de această situaţia în orice Apple Store, merită să reţineţi că preţul echipamentului vă va fi returnat atât prin transfer bancar, cât şi printr-un credit de 325 de dolari pe care îl puteţi folosi la o altă achiziţie de produse comercializate în magazinele Apple.

În cazul în care vă număraţi printre cei afectaţi de problemă, accesaţi această adresă pentru a completa un formular. În urma acestei etape, Apple vă va livra o cutie în care să puteţi trimite boxa.

Citește și: