Apple ar putea „fura” țările în curs de dezvoltare de la Google

, 26 Mai, 18:48

În vara anului 2014, Google a prezentat Android One, o versiune stock de Android destinată dispozitivelor foarte ieftine pentru țările în curs de dezvoltare. 

Telefoanele Android One din India au primit deja Android 5.1 Lollipop, ultima versiune a sistemului de operare. Pentru că nu vrea să se lase mai prejos, Apple face, de asemenea, un pas spre țările în curs de dezvoltare.

Se pare că Foxconn, principalul furnizor de piese al Apple, a primit undă verde pentru a se extinde în India. Potrivit rapoartelor, prim-ministrul Devendra Fadnavis a declarat că guvernul a discutat posibilitatea de a deschide o astfel de facilitate în Maharshtra, unde există 110 milioane de locuitori, dintre care 18 milioane trăiesc în capitala Bombay.

O astfel de afacere ar putea aduce câștiguri considerabile pentru Apple, din moment ce companiei nu i s-a permis să comercializeze iPhone-uri în India din cauza faptului că nu avea o fabrică în țară. Un sediu Foxconn ar putea deschide o ușă pentru companie, permițându-i să pună mâna pe felia de tort pe care Google o numește „următoarele cinci miliarde de utilizatori”, sloganul circulând împreună cu Android One și cu intenția companiei de a asigura telefoane cu Android pentru India, Indonezia și Filipine.

De asemenea, rapoartele arată că guvernul indian ar fi în favoarea unui astfel de demers, dat fiind faptul că va genera o creștere considerabilă a economiei și o scădere a șomajului. O fabrică Foxconn în provincia Henan, de exemplu, a oferit aproximativ 300,000 de locuri de muncă.

Înțelegerea nu este oficială, dar dacă se materializează, produsele Apple ar veni cu inscripția „asamblat în India”. Nu este clar ce impact ar avea acest lucru asupra fanilor iPhone și iPad, dar decizia finală rămâne de așteptat.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail