Aplicația Je Suis Charlie, aprobată în timp record de Apple

Aplicația Je Suis Charlie, aprobată în timp record de Apple

În urma atentatelor teroriste de la Paris, oamenii și-au manifestat compasiunea față de victimele masacrului din redacția ziarului Charlie Hebdo folosind hashtag-ul ”Je Suis Charlie”. Acum există și o aplicație cu același nume. 

Aplicația Je Suis Charlie te lasă să îți arăți susținerea față de francezi făcându-ți cunoscută poziția. Apeși un buton și locul în care te afli apare marcat, alături de o fotografie cu tine. Partea interesantă la această aplicație este că a reușit să ajungă în magazinul de aplicații al Apple la numai o oră după ce a fost trimisă de către dezvoltatori, marcând o premieră în acest sens.

De obicei, dezvoltatorii de aplicații trebuie să aștepte cel puțin 10 zile pentru ca produsele lor să fie testate de specialiștii Apple, înainte ca acestea să ajungă în App Store, respectiv la publicul larg.

Dezvoltatorii aplicației Je Suis Charlie, de la agenția Nice-Matin, au avut inspirația de a trimite un email chiar lui Tim Cook, CEO-ul Apple. Asistentul acestuia le-a răspuns creatorilor în numai 15 minute, promițându-le că aplicația va fi ajunge în cel mai scurt timp în App Store.

Cei de la Apple și-au arătat susținerea față de francezi și imediat după atac, postând pe pagina Apple.fr mesajul ”Je Suis Charlie”. Chiar și gigantul Google s-a implicat în campania ”Je Suis Charlie”, donând 300.000 de dolari pentru ca revista Charlie Hebdo, vizată de primul atac terorist, să poată publica un milion de exemplare a noului număr.

Aplicația Je Suis Charlie este disponibilă atât pentru iOS, cât și pentru Android.

Citește și: