Tim Cook: Platforma Android, fragmentată ca Europa

Tim Cook: Platforma Android, fragmentată ca Europa

Într-unul din rarele sale interviuri, , Tim Cook, a făcut o comparaţie neaşteptată între platforma Android şi Europa, încercând să se refere la fragmentare.

europe-map europa android tim cook

Vânzările de sisteme Mac sunt în continuare în creştere, deşi va mai dura proabil mulţi ani până când vor ajunge să reprezinte o concurenţă serioasă pentru popularitatea PC-urilor în şcoli, structuri guvernamentale sau afaceri. Cu toate acestea, chiar dacă unii critici ar fi tentaţi să compare platforma OS X cu iOS, vizavi de popularitate, în realitate numărul utilizatorilor de iDevice-uri este mult mai mare la nivel global.

Încercând să contrazică comparaţia de mai sus, dintre Mac-uri şi iDevice-uri, CEO-ul Apple a făcut nişte afirmaţii foarte interesante. În primul rând, deşi pe OS X nu există la fel de multe aplicaţii ca pe Windows, platforma iOS a fost şi continuă să fie favorizată de cei mai mulţi dezvoltatori de aplicaţi pentru mobile.

În cadrul aceluiaşi argument, Tim Cook a făcut o analogie între platforma Android şi Europa în care mai mulți producători OEM, respectiv ţări, se aliază în spatele unui singur nume. ,,Android e precum Europa. Europa era un nume pe care cineva la creat pentru Americanii care nu înţelegeau că Europa era de fapt mai multe ţări care nu erau deloc precum Statele Unite. Erau foarte diferite. Platforma Android înseamnă multe lucruri.”

Aprofundând diferenţele dintre diversele variante de Android aflate în circulaţie, a atras atenţia asupra faptului că există mulţi utilizatori care nici măcar nu ştiu că rulează Android.,,Câţi oameni care folosesc un Kinde ştiu că utilizează Android? Şi vedeţi ce face Samsung prin adăugarea mai multor aplicaţii software? Eu cred că e ca ziua şi noaptea. Comparaţia nu are nici o legătură.

Deşi înclin să-i dau dreptate când clasifică platforma Android ca o serie de variaţii ce pleacă de la un numitor comun, asta nu schimbă cu nimic faptul că numărul utilizatorilor de iDevice-uri este cu  mult sub 20% din piaţă, în timp ce dispozitivele cu platforma Google au depăşit 80%.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: