Aplicația care ascunde albumele foto private a fost deconspirată

Aplicația care ascunde albumele foto private a fost deconspirată

Poliția aplicațiilor a lovit din nou. Un procuror din statul Alabama a publicat un avertisment pentru părinți privitor la o aplicație menită să ascundă albumele foto de pe smartphone-uri.

Pamela Casey, a publicat anunțul pe pagina de Facebook a biroului său și a atras peste 1,4 milioane de vizualizări în doar cinci zile.

Casey le-a dezvăluit părinților cum să identifice aplicația. Aceasta se numește Calculator% și se ascunde sub imaginea unui simplu calculator. Prin introducerea unui cod, aceasta deblochează un album foto privat.

Potrivit celor de la CNN, procurorul îi indeamnă pe părinți să caute această aplicație în telefoanele copiilor, și dacă o găsesc, să le ceară parola. În trecut, tot ea ruga părinții să poarte discuții cu odraslele lor despre pericolul sexting-ului.

Aplicația este una dintre multele de acest gen, care generează albume foto private deghizate în aplicații banale, sub forma unui calculator sau a unui calendar. Mergând pe aceeași idee, Snapchat a devenit foarte popular datorită serviciului său de mesagerie care șterge pozele odată ce au fost vizualizate.

Unele comentarii de pe pagina de Facebook a lui Casey  sugerează faptul că acest avertisment vine cam târziu, în timp ce mulți părinți i-au mulțumit că le-au deschis ochii.

Faptul că din ce în ce mai mulți copii cu vârste destul de fragede au acces la tehnologie este destul de îngrijorător. De multe ori, aceștia nu folosesc tehnologia pentru activități specifice vârstei lor și astfel se ajunge la situații periculoase, precum răpiri sau înmulțirea cazurilor de pedofilie.

Citește și: