Android vs IOS – cum va arăta piața de mobile în 2019

Android vs IOS – cum va arăta piața de mobile în 2019
06:36 07.12.2015

La ora actuală, piața de mobile pare să urmeze un trend previzibil. Prea puțini pot spune însă cât de mare va fi popularitatea Android în câțiva ani.

În cazul în care vă întrebați cât de mult vor influența lansările de terminale noi cu sisteme de operare mai speciale popularitatea terminalelor cu Android și a iDevice-urilor pe viitorul, răspunsul vine de la IDC.

Un studiu publicat recent de cei de la IDC și preluat de mai multe publicații de pe întregul mapamond ne permite să avem o vedere de ansamblu asupra pieței de mobile la finele acestui deceniu. Pornind de la o analiză foarte atentă a vânzărilor din ultimii ani, IDC ne poate oferi niște valori destul de precise pe marginea acestui subiect. În 2019, terminalele cu Android ar trebui să ocupe 82,9% din piață. Această creștere, care este mult mai mică decât ați crede în raport cu valorile actuale, se va produce însă în defavoarea iOS.

Cu toate că iPhone-urle vor continua să se vândă ca pâinea caldă, în patru ani, numărul iDevice-urile vor ocupa 14,1% din piață. Pentru comparație, aveți în vedere că, 2015 se încheie cu Android la 81,2 procente, iar platforma Apple pentru mobile va rula pe 15,8% dintre gadgeturile mobile de pe mapamond.

Transformând aceste valori procentuale în unități vândute, același studiu ne confirmă faptul că producătorii de smartphone-uri și tablete cu Android vor livra în anul 2019 nu mai puțin de 1,54 miliarde de unități. În contextul în care pentru 2015, aceeași valoare este de 1,16 miliarde, nu trebuie să vă chinuiți prea mult pentru a vă da seama care este direcția pieții. Vânzările de smartphone-uri și tablete ieșite din Cupertino vor sări de la 226 de milioane la ora actuală până la 263,4 milioane. Deși saltul pare remarcabil pentru Apple, procentual este mai mic decât cel înregistrat de platforma Google, motiv pentru care, va pierde câteva procente.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI