IDC: Windows Phone este castigator in primul trimestru

IDC: Windows Phone este castigator in primul trimestru
11:00 17.05.2013

Succesul semnificativ al platformei Windows Phone printr-un studiu care a evidentiat pierderile inregistrate de alti competitori precum BlackBerry.

Windows_Phone_8

De mai bine de un an, Android si iOS conduc detasat piata sistemulor de operare pentru mobile. Cam din aceeasi perioada a inceput o competitie agresiva pentru locul al treilea intre Windows Phone, BlackBerry OS si celelalte alternative.

Din inertie si alte motive complet necunoscute, canadienii de la fosta companie RIM au reusit sa-si mentina pozitia a treia in top chiar daca, practic, se aflau in cadere libera de mult timp. Odata cu lansarea rezultatelor celui mai recent studiu, . Dupa iOS, care este primul dintre pierzatori, cu 17,3 procente mai putin la vanzarile din din primul trimestru 2013, Windows Phone ocupa pozitia a treia in acelasi clasament cu 3,2 procente. Android conduce detasat topul cu 75 de procente din piata in timp ce BlackBerry a scazut in 12 luni de la 6,4 procente la 2,9 procente. Victoria lui Windows Phone este incredibila in contextul in care, per ansamblu, Android si iOS aveau anul trecut in aceeasi perioada 82,1 procente din intreaga piata de telefoane inteligente si acum,  are o valoare de 92,3 procente.

Cu acest salt imens inregistrat de iOS si Android, este mai mult decat evident faptul cele 3,2 procente ale platformei Microsoft au fost obtinute cu o truda enorma, terminale de calitate si aplicatii din ce in ce mai bune. Nu de alta, dar exceptand platforma celor de la Google, WP8 este singurul care are cu ce sa se laude cu cresterea inregistrata.

idc smartphone os studiu

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI