Android și Chrome OS se vor unifica în viitorul apropiat

Android și Chrome OS se vor unifica în viitorul apropiat

După lungi speculați pe marginea combinării Chrome OS cu Android, se pare că nu va mai trece mult timp până la materializarea acestui proiect.

Au trecut deja câțiva ani de când am auzit prima oară de eforturile Google de a uni într-un singur sistem de operare atât platforma lor pentru sisteme portabile, cât și cea pentru mobile. De la nivel de zvon însă, cei de la Wall Street Journal au transformat această idee în ceva foarte probabil. Aparent, se lucrează deja de aproximativ doi ani pe marginea acestui subiect. Vizavi de prognoze, o versiune finală a acestui concept va ajunge la publicul larg abia în 2017, dar de anul viitor s-ar putea să existe un beta public pe care doritorii să-l poată experimenta.

Numele care se va păstra la final va fi Android, dar vom vorbi de un Android care va rula și pe PC-uri, nu doar pe seriile actuale sau viitoare de Chromebook-uri. În contextul în care gigantul din Mountain View își dorește transpunerea magazinului virtual Google Play pe un număr cât mai mare de dispozitive, aceasta pare o direcție naturală pentru Google care speră în continuare la o creștere semnificativă a profitului. Singura variabilă la această oră este numele sub care se vor comercializa Chromebook-urile în continuare, având în vedere faptul că nu vor mai rula un sistem de operare denumit Chrome.

Prima oară când am auzit de posibilitatea unificării Android cu Chrome OS, Sundar Pichai, actualul CEO Google după lansara Alphabet, devenise director pe Android și Chrome OS, în martie 2013. Inițial, Pichai a negat îmbinarea, promițând că vor rămâne separate. La ora actuală, responsabil de managementul celor două platforme este Hiroshi Lockheimer și tot el s-ar putea să finalizeze acest concept interesant.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: