Chrome OS rulează nativ aplicaţii de Android

Chrome OS rulează nativ aplicaţii de Android

După ce au promis că, în curând, Chrome OS va rula nativ aplicaţii de Android, se pare că cei de la Google s-au ţinut de cuvânt.

chrome-os-android-apps

În cadrul conferinţei Google I/O de anul acesta, cei de la Google au făcut un anunţ foarte interesant. Au atras atenţia asupra faptului că, după mici artificii de programare, ar trebui să fie capabil să ruleze nativ aplicaţii de Android. Deşi se pare că nu foarte mulţi dezvoltatorii s-au grăbit să implementeze acele elemente de optimizare, zilele trecut, gigantul din Mountain View a decis să se mândrească cu primele astfel de aplicaţii.

În teorie, această ,,compatibilitate” între aplicaţiile de are ca scop unificarea, în timp, a experienţei oferite de cele două platforme. Pornind de la acest sistem, în cadrul prezentării Google, au fost demonstrate Flipboard, Vine şi Evernote. Dacă ar fă să găsim o notă comună a experienţei oferite pe Chrome OS, cel mai bine ar fi afirmăm că interfaţa este similară cu cea pe care aţi vedea-o pe o tabletă cu Android de dimensiuni generoase.

Proiectul care facilitează tranziţia între platforme pentru dezvoltatori poartă numele de App Runtime for Google şi momentan se află în beta. Primele aplicaţii care au fost deja portate sunt Duolingo, Evernote, Sight Words şi Vine. Flipboard, din motive necunoscute, lipseşte din această listă. Pentru a mări într-un ritm cât mai rapid această listă, Google a promis că va ajuta o serie de dezvoltatori importanţi pentru a-şi porta aplicaţiile şi va accepta propuneri de la utilizatori vizavi de aplicaţiile pe care merită să se străduiască să le aducă de pe Android pe Chrome OS.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: