Android M face minuni pentru autonomia Nexus 5

Android M face minuni pentru autonomia Nexus 5

Aflat momentan încă în stadiu beta, recent anunţatul Android M se pare că are un impact major asupra autonomiei popularului Google Nexus 5.

Android M, precum , nu este sub nici o formă un sistem de operare revoluţionar. Include totuşi mici finisaje şi îmbunătăţiri de fond combinate cu o creştere semnificativă a autonomiei terminalelor.

Prin intermediul unor lansări din ultimele săptămâni, a devenit din ce în ce mai evident interesul producătorilor de telefoane pentru o autonomie sporită.

Din fericire, noua versiune a sistemului de operare ieşit din Mountain View asistă respectiva iniţiativă prin intermediul unei funcţii intitulate Doze. În practică, aceasta din urmă vă pune dispozitivul într-o stare de somn adânc ce vă ajută să staţi mai mult timp departe de priză.

Deşi este foarte uşor să promiţi o durată de viaţă mai mare a bateriei, mai interesantă este o astfel de promisiune când e confirmată de nişte teste independente.

Conform unor experimente realizate pe Nexus 5 cu o versiune , se pare că noul SO are un efect miraculos asupra autonomiei dispozitivului. În standby, un Nexus 5 ce rula Android 5.1.1 a pierdut 4% din baterie după 8 ore, 12% după 24 de ore şi 24% după 48 de ore.

Tranziţia la Android M a aceluiaşi Gadget s-a reflectat într-o scădere cu 1,5 procente după 8 ore de standby, 4,5 procente după 24 de ore de standby şi 9% după 48 de ore de standby. Diferenţa este şocantă, indiferent cum o priveşte. Trăgând linie, saltul este de la 200 de ore de standby până la 533 de ore.

Dacă am vrea să fim incredibil de optimişti, putem spune că Android M va mai beneficia de câteva îmbunătăţiri până la lansarea versiunii finale. Chiar şi în acest condiţii însă, performanţa este impresionantă.

Citește și: