24 mart. 2015 | 12:46

Alianță consolidată: Mai multe aplicații Microsoft pe dispozitive Samsung

ACTUALITATE
Alianță consolidată: Mai multe aplicații Microsoft pe dispozitive Samsung

La doar câteva săptămâni după ce Samsung a anunțat că va preinstala aplicații Microsoft pe Galaxy S6 și S6 edge, cei doi giganți devin și mai apropiați, potrivit Engadget.

Microsoft și-a propus să își consolideze poziția de producător de software, dar și să crească  Windows Phone în același timp, așa că decizia de a se alia cu unul dintre cei mai mari “jucători” nu e tocmai surprinzătoare. Microsoft tocmai a anunțat că Samsung va prelua și Office, Skype și OneDrive pe tabletele cu Android, undeva în prima jumătate a anului.

În ceea ce privește tabletele destinate mediului corporate, acestea vor avea încorporat serviciul de securitate Knox. De asemenea, integrarea suitei Office aduce un plus dispozitivelor Samsung pentru business.

“Se întâmplă lucruri grozave atunci când asociezi servicii și dispozitive”, a declarat Peggy Johnson, vicepreședintele executiv Microsoft. “Parteneriatul cu Samsung este emblematic pentru eforturile noastre de a maximiza productivitatea serviciilor Microsoft pentru toată lumea, pentru orice dispozitiv, astfel încât oamenii să poată fi eficienți oriunde, oricum și oricând își doresc”.

Așadar, Microsoft și-a făcut intențiile de a se extinde pe cât mai multe platforme cu putință destul de clare. Acest lucru ar putea fi dezamăgitor pentru fanii Windows Phone, dar rămâne în continuare o mișcare deșteaptă pentru partea de aplicații Microsoft.