Ai datorii la prieteni? Le vei putea plăti prin Facebook [VIDEO]

Ai datorii la prieteni? Le vei putea plăti prin Facebook [VIDEO]

Facebook Messenger devine și serviciu de transfer de bani, printr-o nouă funcție care le va permite utilizatorilor să trimită prietenilor diverse sume direct din aplicație. 

Având în vedere că ne ”vedem” mai des cu prietenii pe Facebook de cât în viața reală, rețeaua socială a implementat o nouă funcționalitate în aplicația de mesagerie instant Facebook Messenger.

Aplicația are acum un buton care arată ca simbolul dolarului ($) care odată apăsat, îl duce pe utilizator la o interfață prin care poate efectua plăți. Pur și simplu selectezi suma pe care vrei să o transferi și apeși pe butonul ”pay” pentru a trimite banii în contul unui prieten.

Prima dată când vei face asta, ți se va cere să introduci detaliile cardului bancar (Mastercard sau Visa). De fiecare dată când vei vrea să efectuezi o plată, ți se va cere un cod PIN, dar utilizatorii de iPhone vor putea folosi amprenta pentru a face transferul.

Banii nu ajung direct la destinatar, ci trec prin serverele Facebook înainte. Dacă prietenul către care trimiți bani nu are contul configurat pentru astfel de operațiuni, Facebook va ține banii până când acesta va atașa un card. E cea mai bună modalitate de a-i obliga pe utilizatori să utilizeze un serviciu față de care sunt reticenți.

Cei care sunt îngrijorați de securitatea cardurilor, trebuie să știe că Facebook a angajat o echipă de specialiști anti-fraudă, pentru a monitoriza tranzacțiile dubioase.

Mișcarea este una logică și deloc neașteptată. La urma urmei, în urmă cu cinci ani, Zuckerberg vorbea despre transformarea industriilor, despre aducerea lor în mediul social.

Send Money to Friends in Messenger from Facebook on Vimeo.

Citește și: