Când vei putea juca jocuri de Xbox 360 pe Xbox One

Când vei putea juca jocuri de Xbox 360 pe Xbox One

Dacă erați curioși în legătură cu momentul exact în care se va implementa pe Xbox One compatibilitatea înapoi cu jocurile de Xbox 360, respectivul update are o dată de lansare.

În cadrul conferinței E3 de anul acesta, cei de la Microsoft au făcut un anunț șoc. Consola next-gen a companiei, Xbox One va fi compatibilă cu majoritatea jocurilor de Xbox 360. Astfel, subit, întreaga voastră colecție de jocuri de Xbox 360 va avea un motiv foarte solid pentru a fi scoasă de la naftalină. În contextul în care nu au existat nici un fel de zvonuri pe marginea acestui subiect, iar la momentul lansării Xbox One, oficialii Microsoft au negat posibilitatea unui astfel de scenariu, foarte mulți au rămas cu gura căscată.

Cei de la Sony nu au făcut nici un anunț similar în ceea ce privește consola PS4. Din acest motiv, compatibilitatea înapoi detaliată pentru Xbox One s-ar putea să se materializeze într-o creștere semnificativă a vânzărilor consolei ieșite din Redmond.

Cum era de așteptat, această particularitate se va materializa printr-un update de firmware pentru Xbox One, iar acesta tocmai a beneficiat de o dată oficială de lansare. Larry Major Nelson Hryb, de la Microsoft, a făcut anunțul pe contul personal de Twitter. ,,Fani Xbox marcați-vă data în calendar: @XboxP3 tocmai a dezvăluit că noua experiență Xbox One și compatibilitatea înapoi se vor lansa pentru 12 noiembrie pentru toți posesorii de Xbox One.

Cu alte cuvinte, începând cu 12 noiembrie, vă veți putea juca titluri de Xbox 360 pe noua voastră consolă. În teorie lucrurile se vor desfășura fără nici un fel de probleme, cu o mică mențiune. Pentru ca un joc vechi să vă funcționeze pe Xbox One, creatorul sau publisher-ul acelui titlu trebuie să-și dea acordul. Momentan, singura excepție vine sub forma celor de la Activision care au în portofoliu o serie de foarte stufoasă de jocuri. Nu putem decât să sperăm că se vor râzgândi în curând.

Citește și: