Adobe recunoaște că a pierdut lupta Flash în fața HTML5

Adobe recunoaște că a pierdut lupta Flash în fața HTML5

Adobe Flash Professional se transformă în Adobe Animate CC pentru a confirma faptul că gigantul american recunoaște irelevanța Adobe Flash ca platformă de conținut online.

Timp de foarte mulți ani, majoritatea conținutului online animat era disponibil doar prin intermediul Adobe Flash. În continuare, cele mai multe jocuri de pe Facebook și câteva site-uri cu clipuri video folosesc Flash în mod exclusiv. Din păcate, s-a dovedit în numeroase rânduri că respectiva platformă nu este doar ineficientă din punctul de vedere al consumului de resurse hardware, ci include și un număr semnificativ de vulnerabilități de securitate ce v-ar putea pune în pericol atât PC-urile, cât și terminalele mobile.

Pentru că foarte multe organizații au migrat de la Adobe Flash la HTML5 pentru reproducerea de animații online, iar companii precum Amazon, Google și Facebook s-au unit în speranța de a-i convinge pe cei de la Adobe să desființeze complet platforma, compania americană s-a supus cerințelor pieții, într-o oarecare măsură.

Cea mai importantă unealtă pentru creat conținut Flash, Adobe Flash Professional nu mai există. În schimbul ei, în cea mai recentă variantă de CC, a fost introdus Adobe Animate CC. Această aplicație va continua să suporte salvarea conținutului creat în Flash, dar accentul se va pune pe HTML5, WebGL și o varietate foarte mare de formate video sau formate de animații, inclusiv la rezoluție 4K.

Per ansamblu, Animate CC nu incorporează un set spectaculos de schimbări față de ultima variantă de Flash Professional, în contexul în care, deja de câțiva ani, exista suport pentru HTML5 Canvas și WebGL în-app. Puteți în schimb să folosiți brush-uri artistice vectoriale, sincronizarea audio este facilitată, iar întreaga platformă se integează mai bine cu restul aplicațiilor din Adobe Creative Cloud.

,,Privin înainte, încurajăm creatorii de conținut să creeze folosind noi standarde web, iar noi vom continua să ne concentrăm pe oferirea de cele mai bune unelte și servicii designerilor.” Cu alte cuvinte, Adobe a acceptat că este inutil să se mai mândrească cu Flash.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: