Cel mai bun editor foto gratuit pe mobil sau PC

Cel mai bun editor foto gratuit pe mobil sau PC

Cel mai bun editor foto gratuit pe care îl poți alege e cel cu care îți poți face cel mai bine treaba. Noi facem o listă, tu alegi ce ți s-ar potrivi cel mai bine.

photoshop iphone

Cel mai bun editor foto gratuit pe PC

Picasa, acest program extrem de popular, este cunoscut pentru rezultatele bune obţinute cu uşurintă. Editorul foto oferă o serie de unelte pentru editarea celor mai comune defecte ale unei fotografii: eliminarea ochilor roşii, eliminarea punctelor de pe ten, rotirea şi tăierea fotografiei şi multe altele. De asemenea, are şi o multitudine de filtre artistice care pot fi aplicate fotografiilor pentru cei care doresc să adauge o nuanţă specială amintirilor.

Software-ul are un sistem foarte eficient de sortare a fotografiilor din albumul personal. Imaginile pot fi filtrate în funcţie de vechime sau de conţinutul acestora. De exemplu, programul poate alege în mod automat acele imagini care conţin portrete. O altă trăsătură interesantă este integrarea în reţeaua socială Google+. Există în Picasa opţiunea de a te loga cu contul Google pentru a putea încarca automat fotografiile din albumul Picasa în cel de la Google+.

Pixlr.com reprezintă o alternativă gratuită Photoshop-ului care poate fi folosită online, direct în browser. Această caracteristică este probabil cea mai importantă a programului. Faptul că nu este nevoie să instalezi programul în calculator îl face să fie foarte uşor de folosit pentru cei care sunt în deplasare.

Acest editor foto gratuit este în cele mai multe privinţe foarte asemănător cu Photoshop-ul şi are într-adevăr foarte multe dintre uneltele acestuia. Cu toate acestea lipsesc foarte multe din opţiunile de creaţie ale Photoshop-ului. Lipsa uneltelor de masking sau de layer blending fac mult mai dificilă sarcina de a crea elemente grafice de la zero. Acest editor foto gratuit este foarte uşor de folosit pentru cei care sunt familiarizaţi cu interfaţa Photoshop, dar poate fi destul de restrictiv pentru persoanele care nu au mai avut contact cu software de acest gen.

GIMP – GNU Imagine Manipulation Program este unul dintre cele mai populare programe de editare foto gratuite. Interfaţa este asemănătoare Photoshop-ului dar există unele diferenţe care, iniţial, vor respinge utilizatorii noi. Acest program este o unealtă puternică de editare care cuprinde toate opţiunile de care aţi putea avea nevoie. Problema este să le găsiţi pe toate. Mulţi utilizatori s-au plâns de dificultatea de a folosi acest program.

Pentru a rezolva această problemă, producătorii au introdus, în versiunea cea mai recentă, câte un buton de help pe fereastra fiecărei unelte. Acest buton trimite utilizatorul către un manual extrem de cuprinzător care vă poate scoate din orice situaţie. GIMP este un program foarte puternic şi gratuit, iar cu adăugarea unui sistem de ajutorare a utilizatorilor noi, a devenit şi foarte util pentru toţi cei care sunt interesaţi de un program gratuit de editare foto.

Raw Therapee

Pentru cei care sunt pasionaţi de fotografie, ar trebuie să ştiţi că există o alternativă gratuită la programe precum Adobe Lightroom, pentru editare şi convertire a fişierelor RAW, numită Raw Therapee. Există numeroase avantaje în folosirea fişierelor RAW în fotografie, iar acest program de editare gratuit este uşor de folosit şi poate fi un real ajutor pentru orice fotograf, fie amator sau profesionist.

Cel mai bun editor foto gratuit pentru mobil

Adobe Photoshop Express este varianta mobilă a Photoshop-ului și este gratuită şi oferă o multitudine de filtre şi efecte cu care vă puteţi îmbunătăţi fotografiile înainte să le încărcaţi direct pe Facebook. Această aplicaţie de editare foto gratuită este uşor de folosit şi vă poate ajuta în cazul în care fotografiile voastre au nevoie de puţine modificări înainte de postare, precum rotire, tăiere sau modificarea contrastului sau a luminozităţii.

Pixlr Express este varianta mobilă a programului expus mai sus. Nu are la fel de multe opţiuni ca varianta pentru PC, dar oferă mai multe unelte decât majoritatea aplicaţiilor mobile de editare foto. Pe lângă elementele clasice de editare precum tăiere, rotire şi adăugare de efecte şi filtre, Pixlr Express oferă şi alte unelte utile pentru retuşare precum cea de eliminare a ochilor roşii şi blur sau sharpen.

Cymera este una dintre cele mai amuzante aplicaţii de editare foto gratuite, având numeroase opţiuni de îmbunătăţire a fotografiilor, dincolo de clasicele filtre şi efecte. În Cymera puteţi înlătura ochii roşii şi coşurile, dar şi să vă măriţi ochii, să adăugaţi un zămbet unei persoane din fotografie sau să adăugaţi diverse coafuri. Trebuie menţionat că pentru mai multe opţiuni la aceste unelte amuzante de editare va trebui să scoateţi bani din buzunar.

Autor: Ștefan Luca

Etichete: