Adobe Flash vă pune sistemul în pericol: Cum vă protejați de probleme

Adobe Flash vă pune sistemul în pericol: Cum vă protejați de probleme

Deşi conţinutul online bazat pe Flash este din ce în ce mai puţin, asta nu înseamnă că o nouă vulnerabilitate nu este incredibil de periculoasă.

Dacă vă aflaţi printre cei care încă mai au Adobe Flash activ browser, merită să aveţi activată şi opţiunea de actualizare automată a acestuia. Nu de alta, dar securitatea sistemului vostru s-ar putea să fie în pericol.

Cei de la Adobe tocmai au lansat un patch important pentru faimosul . Acesta remediază o vulnerabilitate de securitate ce permite hackerilor să preia de la distanţă controlul computerului vostru, indiferent dacă este vorba de un PC sau un Mac. Cu toate că astfel de găuri de securitate nu reprezintă o noutate, situaţia actuală este un pic mai diferită decât de obicei. În nouă din zece cazuri vulnerabilităţile sunt acoperite de un dezvoltator înainte ca utilizatorii să aibă de suferit. De această dată însă, au fost sesizate deja mai multe rapoarte ce detaliau atacuri ce exploatau recent descoperitul bug.

În cazul în care aveţi o versiune de Adobe Flash cu numărul 16.0.0.287 pe PC sau Mac şi numărul 11.2.202.438 pe Linux, sistemul vostru este în pericol. Pentru siguranţa voastră, versiunea runtime-ului ar trebui să fie 16.0.0.296. Partea cea mai tristă a acestui anunţ este că nu puteţi descărca voi manual această variantă de Flash. Deşi Adobe lucrează intens pentru a lansa un patch standalone pe parcursul acestei săptămâni, la această oră sunteţi obligaţi să vă bazaţi pe modulul de actualizare automată incorporat în versiunile recente ale software-ului.

Pentru a verifica versiunea voastră de Flash accesaţi site-ul Adobe, iar pentru a afla cum puteţi iniţializa manual procesul de actualizare intraţi pe forumurile companiei.

Citește și: