Safari te obliga la update Flash

Safari te obliga la update Flash

Pentru a preveni eventualele , Safari pentru Mac iti dezactiveaza continutul Flash pana descarci ultima versiune.

update flash

Ca o dovada a faptului ca cineva acolo monitorizeaza fiecare update Flash lansat de Adobe, la scurt timp de la publicarea ultimului update, Safari te obliga sa ti-l instalezi.

Cum se intampla de obicei, in urma cu cateva saptamani a fost descoperita o noua care permitea unui atacator sa preia controlul unui sistem vulnerabil. In urma cu cateva zile, Adobe a lansat un update care remedia respectiva problema. Pentru ca foarte multi utilizatori nu se grabesc sa-si actualizeze Flash-ul, cel putin pe Mac, Apple a gasit o solutie.

Cea mai noua versiune de Safari pentru Mac, care se instaleaza automat pe cele mai multe sisteme, monitorizeaza lansarea fiecarui update Flash si instantaneu va obliga la update printr-un mesaj similar cu cel de mai sus. In cazul in care nu vreti sa va actualizati extensia celor de la Adobe in acel moment, orice continut Flash de pe paginile web afisate in Safari va fi dezactivat. Solutia se aplica sistemelor cu OS X 10.6 Snow Leopard sau mai nou.

Desi astfel de solutii ar putea parea un pic radicale, realitatea este ca inca mai sunt multe probleme cu Adobe Flash, iar dezvoltatorii web nu par sa renunte prea curand la el. Din acest motiv, efortul minim pe care il putem face este sa ne asiguram ca avem ultima versiune instalata.

Citește și: