Acum, astronauții pot bea lichide direct din pahare, fără probleme

Acum, astronauții pot bea lichide direct din pahare, fără probleme

De obicei, consumul de lichide în microgravitație necesită un pai și o pungă în care să fie depozitat lichidul. Totuși, Stația Spațială Internațională nu vrea să ofere condiții atât de limitate astronauților.

După cum putem vedea în video-ul de mai sus, așa-zisele Space Cups arată aproape ca niște căni normale. Acestea fac parte din Capillary Beverage Experiment al NASA, care a fost realizat cu ajutorul firmei de inginerie IRPI. În urma colaborării, au rezultat niște recipiente care pot mima rolul gravitației în consumul normal de lichide de pe Pământ. În loc să se concentreze pe forțele obișnuite, care mențin lichidul în cană în condiții normale, Space Cups folosesc tensiunea suprafeței și alte forțe similare pentru a realiza acest lucru, scriu cei de la NASA pe pagina oficială.

În timp ce NASA e foarte interesată să studieze dinamica fluidelor, un al doilea scop ar fi să experimenteze și să observe consumul unei varietăți mai mari de băuturi de către membrii echipajelor. Cât despre cănile inedite, acestea se află într-un stadiu incipient, dar grație lor, e posibil ca băutul cafelei prin paie din pungi de plastic să devină istorie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: