Actualizarea pentru iOS 9.1 ar putea să-ți ofere un somn prelungit și neplăcut

Actualizarea pentru iOS 9.1 ar putea să-ți ofere un somn prelungit și neplăcut

Apple a lansat iOS 9.1, noua versiune a sistemului lor de operare, iar instalarea acesteia pe timp de noapte a cauzat probleme multor posesori de iPhone din întreaga lume.

În loc să se trezească cu sunetul alarmei obișnuite, posesorii de iPhone care au decis să actualizeze sistemul de operare iOS 9.1 pe timp de noapte au avut surpriza neplăcută de a afla că alarmele lor au fost dezactivate în timpul actualizării.

Aparent, toată vina cade asupra noii opțiuni de la Apple, care îți permite să treci la varianta superioară a sistemului de operare pe timpul nopții. Așadar, când există o versiune nouă de iOS, iPhone-ul te întreabă dacă nu cumva dorești ca actualizarea să fie efectuată în timp ce dormi. Astfel, opțiune se ocupă singură de proces, și pornește iPhone-ul odată ce actualizarea s-a sfârșit. Deși pare un vis frumos, pentru mulți utilizatori s-a transformat în coșmar.

Opțiunea celor de la Apple a dezactivat alarmele setate, iar oamenii nu au reușit să se trezească la timp, acest lucru stârnind furia în rândul posesorilor de iPhone. Mulți dintre aceștia au acționat cum era de așteptat și s-au folosit de rețelele sociale pentru a duce vorba mai departe și pentru a-și descărca frustrările. Nu ar fi de mirare ca Apple să fie dată în judecată pentru această problemă, așa cum se întâmplă în cazul scandalului referitor la funcția de Asistență Wi-Fi.

Problema a apărut săptămâna trecută, odată cu lansarea unei noi versiuni ale sistemului de operare iOS 9.1, iar pentru a evita o dimineață lungă, nedorită, se pare că trebuie să actualizezi manual iPhone-ul. După actualizare, pentru orice eventualitate, verifică alarmele pentru a te asigura că totul este în regulă.

Totuși, dacă dorești să actualizezi sistemul de operare în timp ce dormi și te gândești să folosești o aplicație separată pentru alarmă, cei de la Gawker informează că acest lucru nu te va ajuta la nimic. În timpul procesului, iPhone-ul este repornit, iar toate aplicațiile sunt închise.