iOS 9.1 a fost lansat oficial, iar iDevice-urile devin mai amuzante

iOS 9.1 a fost lansat oficial, iar iDevice-urile devin mai amuzante

Noul update pentru iDevice-uri lansat astăzi de Apple, iOS 9.1 face viața mai ușoară pentru amatorii de emoji.

După câteva versiuni beta, cei de la Apple au lansat astăzi iOS 9.1 dedicat tuturor iPhone-urilor, iPad-urilor și iPod-urilor Touch care până ieri rulau iOS 9.0.2. Aceasta este a treia actualizare lansată de Apple după ce iOS 9 a devenit public în urmă cu aproximativ o lună.

Punctul forte al iOS 9.1 constă într-o librărie foarte stufoasă de emoji integrate nativ în sistemul de operare pentru a fi folosite în orice circumstanțe, indiferent dacă scrieți un SMS, un email sau un mesaj pe Facebook Messenger. Tot acum, utilizatorii de iPhone 6S se vor bucura să afle că vor face o treabă mult mai bună când vine vorba de captura secvențelor animate în format Live Photos. Pentru a evita fotografiile Live dezastruoase, telefonul va înceta filmarea dacă simte că mișcați brusc telefonul în sus sau în jos, o mișcare specifică momentul în care introduceți smartphone-ul în buzunar.

Nu lipsesc, desigur, îmbunătățirile care țin de performanța și stabilitatea tutoror iDevice-urilor. Tot astăzi a fost făcut public tvOS Gold Master, ultima versiune de firmware pentru noul Apple TV dedicată dezvoltatorilor de aplicații, înaintea lansării oficiale a gadgetului începând cu săptămâna viitoare.

Noua librărie generoasă de emoji se datorează introducerii suportului pentru Unicode 7 și Unicode 8 în iOS 9.1. Astfel, toate simbolurile din acele librării sunt la câteva apăsări de taste distanță. Printre emoji-urile ,,revoluționare” se numără un taco, un cap de unicorn, o sticlă de șampanie, un deget mijlociu și nu numai. Cu alte cuvinte, dacă ați fost un fan al emoji-urilor în trecut, tocmai ați căștigat abilitatea de a fi și mai expresivi pe viitor fără să folosiți cuvinte. Tot acum, aplicația Apple News a fost introdusă pentru cei care locuiesc în Marea Britanie.

Ca de fiecare dată, update-ul poate fi instalat atât pe calea aerului, din Settings – General – Software update, cât și folosind un PC sau Mac conectat la internet, cu iTunes instalat.

Apple iOS 9.1 modificari update