09 mai 2015 | 15:09

Acord între cele mai periculoase țări: promisiunile făcute de China și Rusia

ACTUALITATE
Acord între cele mai periculoase țări: promisiunile făcute de China și Rusia

Faptul că majoritatea celorlalte state din lume fie urăsc fie se tem de Rusia și China, nu mai e o noutate. Nici faptul că Rusia și China sunt prietene bune nu mai surprinde pe nimeni. 

Acum, această prietenie a fost dusă la cu totul alt nivel, potrivit Wall Street Journal.

China și Rusia se înțeleg bine încă de la finalul Războiului Rece, iar acum cele două țări au semnat un acord foarte important.

Astfel, liderii celor două națiuni s-au întânit pentru a face un pact care ține de securitatea informatică. Mai exact, Rusia și China au promis că nu se vor ataca între ele folosind arme informatice și că vor face schimb de tehnologii și de informații privind atacurile provenite din partea altor țări.

Vladimir Putin și Xi Jinping au mai spus că vor face tot ce le stă în putință pentru a contracara tehnologiile care ”destabilizează politica internă și atmosfera socio-economică”, care ”perturbă liniștea publică” și care ”interferează cu afacerile interne sau cu statul”.

Pactul ar diminua considerabil influența pe care au americanii în ceea ce privește Internetul. Ambele națiuni sunt de părere că Internetul nu ar trebui să fie un loc tocmai democratic și vor să aibă un control mai strict asupra informațiilor digitale ale cetățenilor, dar și a conținutului care poate fi accesat.