Vladimir Putin a clasificat internetul ca fiind un proiect CIA

Vladimir Putin a clasificat internetul ca fiind un proiect CIA
Alexandru Puiu
08:55 25.04.2014

Deşi nu avea nimeni dubii că preşedintele Rusiei are opinii radicale, de curând, a clasificat internetul ca un proiect CIA.

vladimir putin internet CIA

Rusia, Ucraina, Crimeea şi Vladimir Putin reprezintă nişte subiecte omniprezente în buletinele de ştiri deja de câteva luni bune. Întâmplarea face că, până la această oră, tehnologia informaţiei lipsea din ecuaţie.

La nivel global, există o situaţie destul de tensionată între conducerea de la Kremlin şi Statele Unite ale Americii, se știe. Oricum, o parte din acele tensiuni este legată de controlul impus de SUA asupra universului online.

Pentru a detalia opinia sa pe , Putin a ţinut zilele trecute o conferinţă de presă. Cu această ocazie, într-un cadru oficial, actualul preşedinte al Rusiei a asemănat internetul cu un proiect CIA. Mai mult decât atât, a spus că ţara pe care o conduce trebuie să lupte pentru interesele sale pe internet. Din păcate, nu a ţinut să-şi detalieze şi mai mult opinia pe care o are pe marginea acestui subiect.

Respectiva conferinţă a venit la doar câteva ore după ce Parlamentul rus a votat o lege care obligă toate reţelele de socializare ce activează în Rusia să deţină servere în Rusia. În urma aceluiaşi proiect de lege, website-urile vizate sunt obligate să menţină toate informaţiile utilizatorilor pentru o perioadă minimă de 6 luni. Dacă vor să mai activeze în teritoriu, giganţi precum YouTube, Facebook sau Twitter trebuie să se conformeze cu legislaţia în vigoare în următoarele şase luni.

Tot la capitolul atitudini agresive, Vladimir Putin a menţionat în mod direct motorul de căutare Yandex. Acesta este mai popular decât Google în teritoriu, dar, pentru că îşi localizează partea de găzduire în Olanda, preşedintele are o problemă cu el.

Comentarii
loading...