China decide: fiecare clip trece prin „filtrul” de publicare

China decide: fiecare clip trece prin „filtrul” de publicare

Cu scopul nobil de salva copiii de traumele care se ascund in lumea internetului, Guvernul de la Beijing i-a obligat pe operatorii de internet la un volum de munca titanic. Din pacate, guvernul Chinez nu vrea sa renunte la practicile de cenzura pe care le impune deja de cativa ani prin interzicerea unor site-uri precum YouTube, FaceBook sau Twitter.

bu_all_china_internet_di

Mai rau decat atat, acest comportament va fi amplificat exponential prin obligarea operatorilor de internet sa previzualizeze fiecare clip, in intregimea sa, inainte de a fi postat online pe diverse website-uri de video sharing.

Chiar daca o astfel de miscare are doar un scop simplu, acela de a cenzura continutul care ajunge pe internet, in stilul clasic propagandist comunist, Guvernul de la Beijing a imbracat aceasta tactica intr-un pretext mai mult decat decent. Prin procesul laborios de previzualizare al continutului online se promite mai putina violenta, mai putina pornografie si mai putin continut piratat pe site-urile de video sharing din China. Din pacate, astfel de tactici vor preveni si partajarea de clipuri politice, anti-guvernare, anti-partide sau anti-comunism.

Cu speranta ca nu vom vedea astfel de tactici si in alte tari, ramane sa le dorim mult noroc celor din China care urmareau seriale favorite prin site-uri aflate la limita legalitatii.

Citește și: