Acesta este primul smartphone Nokia cu Android

Acesta este primul smartphone Nokia cu Android

În câteva imagini postate zilele trecute de cei de la CNMO putem vedea pentru prima oară ipoteticul smartphone Nokia cu Android.

Cam de câte ori am auzit zvonuri despre un terminal Nokia cu Android, de acelaşi număr de ori un oficial al companiei finlandeze a făcut o declaraţie pentru a nega eforturile Nokia de a reintra în producţia de smartphone-uri. Cu toate acestea, zvonurile sau transformat în imagini cu respectivul aparat şi sunt din ce în ce mai greu de negat.

Să începem însă cu partea practică. După ce Nokia şi-a vândut divizia de mobile către Microsoft, în urma respectivului contract, compania finlandeză s-a angajat că nu va mai produce telefoane până la finele lui 2015. Ca urmare, chiar şi dacă aceste imagini se dovedesc adevărate, ele ilustrează un gadget pe care îl veţi putea achiziţiona în prima parte a lui 2016.

Intitulat momentan Nokia C1, smartphone-ul de mai sus ar intra în istorie ca fiind primul telefon Nokia cu Android. Deşi în teorie Nokia X rula Android, interfaţa era modificată radical şi doar cunoscători ştiau ce se ascunde în spate. C1 foloseşte aceleaşi linii simple de design precum tableta Nokia N1 lansată în urmă cu aproximativ un an. Diferenţa majoră constă în diagonala ecranului. Smartphone-ul Nokia cu Android este construit în jurul unui display Full HD de 5 inci şi se pare că va fi destul de ieftin. Partea de procesare va fi asigurată de o combinaţie între un CPU Intel Atom şi 2GB RAM. Dacă speraţi ca sistemul de operare preinstalat să fie de actualitate, nu veţi fi dezamăgiţi. Din câte se pare, va rula din start Android 6.0 Marshmallow.

Per ansamblu, dispozitivul este unul interesant, cu un design minimalist din aluminiu care, dacă va fi suficient de ieftin, are toate şansele să atragă investiţii din partea fanilor Nokia care nu au fost încântaţi de achiziţia companiei de către microsoft.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: