Acest om vede realitatea, folosind un iPhone și imaginație, așa cum puțini ar fi capabili

Acest om vede realitatea, folosind un iPhone și imaginație, așa cum puțini ar fi capabili

Tu folosești un iPhone pentru Candy Crush și Instagram pentru poze cu mâncare, dar francezul Francois Dourlen a transformat din cele două unelte foarte bune prin care să-și modul în care reinterpretează realitatea.

Marile subiecte din tehnologie sunt gadgeturile purtabile, ca ceasurile inteligente, și realitatea virtuală, precum casca Vive de la HTC, dar Francois Dourlen ne demonstrează că cea mai bună realitate e tot cea pe care o vedem cu ochii și o interpretăm cu mintea.

El e un artist și fotograf care s-a remarcat online prin suprapunerea peste scene banale ale unora clasice, fie din jocuri video, fie din filme și desene animate.

Astfel, fotograful francez Francois Dourlen a ajuns să creeze o lume ireală pe care o prezintă pe Internet – prin Facebook și Instagram, mai ales. El e omul care s-a uitat la un bancomat și n-a văzut un bancomat, ci o consolă arcade pentru jocuri. Pe o statuie și l-a imaginat pe Napoleon călare pe ponei și l-a așezat digital astfel, iar deasupra unei coloane a așezat Ochiul lui Sauron. Se poate spune că el creează o realitate augmentată, dar e una al cărei „motor grafic“ este fix imaginația.

Uneori, scenele sale reproduc filmul sau jocul în cauză, alteori pur şi simplu creează ceva cu totul nou. Cum ar fi când şi-a imaginat oamenii de pe semnul de circulaţie care marchează o trecere de pietoni fugăriţi de un monstru din filmul de animaţie „Monsters University“. La fel a făcut şi când a pus o pereche de ochi peste o maşină obişnuită, obţinând una à la „Cars“. De asemenea, și-a imaginat că pe un teren de fotbal gol s-ar derulat executarea unei lovituri libere fix ca în Fifa.

Francois Dourlen activează pe Facebook, pe pagina „Les photos de Francois“, dar şi pe site-uri precum 500px, Twitter şi Instagram, unde are numele francoisdourlen şi peste 1.500 de abonaţi. El a început să îşi publice pozele pe Facebook din noiembrie 2013, iar în prezent are peste 30.000 de abonaţi. Deși galeria foto de mai sus îți arată imagini și personaje din jocuri video suprapuse peste cadre din realitate, pe conturile sale de social media are fotografii diverse.

Fotografii pe care Francois Dourlen le-a publicat pe Instagram

🙂

A photo posted by @francoisdourlen on

🙂 A photo posted by @francoisdourlen on

Citește și: