23 oct. 2015 | 11:34

Acer Liquid Jade Primo e o alternativă bună pentru noile telefoane Lumia

ACTUALITATE
Acer Liquid Jade Primo e o alternativă bună pentru noile telefoane Lumia

Cei care își doresc un smartphone de top cu Windows 10 Mobile, dar nu vor să meargă pe calea unui Lumia 950, se pot orienta către un Acer Liquid Jade Primo.

Telefoanele Lumia sunt sinonime cu platforma Microsoft pentru mobile. În același timp, Windows Phone 8 și Windows 10 Mobile au devenit sinonime cu brandul Lumia, o particularitate destul de neplăcută, având în vedere că există multe alte companii care fac smartphone-uri cu Windows.

Acer, de exemplu, pe lângă un terminal entry-level cu Windows 10, intitulat Liquid M330, a anunțat oficial toate detaliile legate de lansarea smartphone-ului high end Liquid Jade Primo cu noul Windows pentru mobile. Acesta din urmă va fi disponibil oficial începând cu luna decembrie a acestui an la nivel global, deși a fost deja lansat în Filipine la prețul de 410 dolari.

La capitolul hardware, Acer Liquid Jade Primo va fi construit în jurul unui Snapdragon 808 cu 3GB RAM și 32GB de stocare internă, toate ascunse în spatele unui display de 5,5 inci cu o rezoluție nativă Full HD. Camera frontală va fi de 8 megapixeli, în timp ce camera principală va face saltul până la 21 de megapixeli și bliț.

Inițial, Acer Liquid Jade Primo a fost anunțat oficial luna trecută, context în care, a fost primul ce venea cu suport pentru Microsoft Continuu, o funcție ce permite doritorilor să folosească un gadget pentru a-și transforma telefonul într-un PC cu Windows 10. Pentru că va ajunge însă la publicul larg abia în luna decembrie a acestui an, după Lumia 950 și Lumia 950 XL, dotate cu aceeași funcționalitate, interesul pentru el s-ar putea să nu mai fie la fel de mare.

În altă ordine de idei, este bine de știut că un smartphone mai mult decât decent cu Windows 10 Mobile nu va ieși doar din curtea Microsoft. Această particularitate are șanse minime de a se reflecta în vânzări semnificative, dar efortul celor de la Acer este lăudabil.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele