05 aug. 2015 | 10:00

Acer lansează cel mai ieftin laptop cu Windows 10

ACTUALITATE
Acer lansează cel mai ieftin laptop cu Windows 10

Dacă sunteţi atât de încântaţi de Windows 10 încât vreţi să achiziţionaţi un nou laptop, pentru activităţi de birou este perfect noul Acer Aspire One Cloudbook.

Deşi valul de sisteme portabile preinstalate cu Windows 10 a început săptămâna trecută, se pare că pentru o lungă perioadă de timp vom avea parte de un număr semnificativ de dispozitive noi pe acelaşi principiu. Cea mai nouă astfel de creaţie şi cea mai ieftină în acelaşi timp este Acer Aspire One Cloudbook.

Gadgetul ilustrat în imaginea de mai sus nu costă decât 169 de dolari în versiunea de 11 inci, iar saltul până la 14 inci se va reflecta într-o creştere a preţului cu doar 30 de dolari. Designul general şi liniile compacte care definesc noul Acer Aspire One Cloudbook te fac să te gândeşti la Chromebook-uri. În realitate însă, acesta vine preinstalat cu o versiune completă de Windows 10 şi rulează toate aplicaţiile pe care le-aţi îndrăgit vreodată pe sistemul de operare Microsoft.

În ceea ce priveşte configuraţia hardware, deşi diagonala variază, la interior veţi găsi aceleaşi lucruri. Practic, se începe de la un procesor Intel Celeron la 1,6 GHz şi se completează pachetul cu 2GB RAM şi o memorie internă de 16 sau 32GB. Dacă acele valori de spaţiu vi se pare infime, vă veţi bucura să aflaţi că există posibilitatea extinderii prin intermediul unor carduri SD standard. În plus, dacă veţi opta pentru modelul de 32GB, veţi avea acces şi la 1TB spaţiu pe OneDrive timp de un an. După expirarea celor 12 luni veţi fi nevoiţi să plătiţi un abonament la Microsoft pentru a continua să accesaţi acea cantitate semnificativă de spaţiu în cloud.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele