Popularitatea Windows 10 creşte într-un ritm surprinzător

Popularitatea Windows 10 creşte într-un ritm surprinzător

La doar câteva zile după lansarea oficială a noului Windows 10, sistemul de operare Microsoft are potenţialul de a fi cel mai popular Windows.

Conform noului studiu publicat de Statcounter, începem să avem o imagine de ansamblu asupra ratei de adopţie a noului Windows 10. Aceste cifre vin la doar câteva zile după ce Microsoft a confirmat oficial că noul său SO a fost instalat pe 14 milioane de sisteme în 24 de ore.

După cum se poate observa în graficul de mai jos, Windows 10 are deja o parte din piaţa tuturor sistemelor de operare egală cu 2,47 procente. Deşi aţi fi tentaţi să clasificaţi această valoare ca fiind insignifiantă, v-aţi înşela. Cele câteva procente sunt suficiente ca Windows 10 să depăşească cota de piaţă a Windows Vista, Chrome OS şi toate distribuţiile de Linux.

Dacă îşi menţine trendul ascendent de adopţie şi are avea de ce să nu o facă, în mai puţin de o săptămână, ar trebui să depăşească Windows 8, iar până la sfârşitul lunii să eclipseze şi sistemul de operare Mac OS X, aflat oricum într-o curbă descendentă.

În altă ordine de idei, va mai trece ceva timp până când Windows 10 va reuşi să ajungă din urmă Windows 7 sau Windows 8.1, dar este clar că Microsoft are semnificative motive de bucurie. În plus, tactica Microsoft de a oferi noul Windows sub forma unui upgrade gratuit celor care rulează o versiune anterioară de Windows 7/8/8.1 s-a dovedit ca fiind una foarte inspirată. Voi vi l-aţi instalat?

Windows 10 rata de adoptie

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: