Acer anunţă Chromebox CXI, noul său PC cu Chrome OS

Acer anunţă Chromebox CXI, noul său PC cu Chrome OS

Într-o perioadă în care cei mai mulţi dintre noi fug de sisteme desktop, a anunţat un nou mini sistem preinstalat cu Chrome OS intitulat Chromebox CXI.

Când vine vorba de un nou computer, cei mai mulţi dintre noi alternează între un notebook sau desktop cu OS X şi unul cu Windows. Cu fiecare update însă, sistemul de operare al celor de la Google, Chrome OS devine din ce în ce mai relevant.

De această dată este rândul celor de la Acer să anunţe un nou desktop cu Chrome OS. Micuţul CXI, ancorat în imaginea de mai sus de un monitor al aceluiaşi producător, este construit în jurul unui procesor Intel Core i3 de generaţia a patra cu un IGP Intel HD şi, printre altele, este capabil să trimită conţinut video către un TV la rezoluţie 2K sau 4K.

Pe lângă această performanţă deloc neglijabilă, Chromebox CXI poate fi achiziţionat, în funcţie de buget, cu 4 sau 8GB RAM. Singurul său handicap major ţine de spaţiul de stocare care este limitat la un SSD de 16GB. În rest, are conectivitate WiFI, Bluetooth, patru porturi USB 3.0, un gigabit ethernet, un slot pentru carduri microSD şi două ieşiri video, HDMI şi DisplayPort.

Pentru 350 de dolari, versiunea cu 4GB RAM şi 400 de dolari, versiunea cu 8GB RAM, primiţi la pachet şi un kit certificat Google format dintr-un mouse şi o tastatură. Ca un mic detaliu pe care trebuie să-l aveţi în vedere, sistemul de prindere incorporat în mini desktop este compatibil VESA.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: