Noutăți Acer Aspire: un laptop inspirat de un model Dell din 2012 și un notebook „de buget“

Noutăți Acer Aspire: un laptop inspirat de un model Dell din 2012 și un notebook „de buget“

Pentru că cei de la Acer refuză să folosească în continuare designul clasic de notebook, tocmai au anunţat R13 şi Aspire R14.

Aspire-R13_right-facing_Ezel aspire r14

În speranţa că vor atrage o serie de utilizatori dornici de sisteme hibride, cei de la Acer tocmai au anunţat două portabile cu un ecran ce se poate rabata în orice poziţie, după cum se poate vedea şi în imaginea de mai sus. Producătorul a patentat acest sistem de rabatare în spatele numelui de Ezel Aero Hinge, dar nu este tocmai o idee originală.

Acer se laudă cu acest design, nu este nimic nemaivăzut. În urmă cu aproape doi ani, Dell lansa Dell XPS 12 (review CNET). Designul este similar, numai că Acer a ales să nu folosească și rama superioară, ci doar jumătate din ea. Ideea Dell, la acea dată, era că poți transforma laptopul în tabletă, dacă ai nevoie de așa ceva. Desigur, laptopul era dotat cu ecran tactil.

În ceea ce privește configuraţie hardware, are 13 inci şi poate fi achiziţionat atât cu o rezoluţie nativă full HD, cât şi WQHD, iar în funcţie de buget, procesorul standard Intel Core i5 poate beneficia de un upgrade până la Core i7. Spaţiul stocare este ajustabil până la un SSD de 1TB, în timp ce memoria RAM este limitată la 8GB. Pentru o experienţă audio deosebită, hibridul de mai sus este certificat Dolby Digital Plus Home Theatre. Cu un preţ de start de 900 de dolari, Aspire R13 va putea fi achiziţionat de luna viitoare.

Aspire-R14_straight-on_Win-640x450

În contextul în care Acer Aspire R14 începe de la 600 de dolari, tot de luna viitoare, şi are o rezoluţie standard de 1.366 x 768 de pixeli, este evident că acesta este un sistem entry level. În cazul acestui model, producătorul se mândreşte însă cu tehnologia Zero Air Gap, menită să elimine reflexiile ecranului în soare, să sporească contrastul şi claritatea imaginilor.

La interior, puteţi opta între un Intel Core i3, Core i5 sau Core i7, până la 12GB RAM şi un hard disk de 500GB sau 1TB. Dacă nu vă încântă grafica integrată a celor de la Intel, un Acer Aspire R14 poate fi cumpărat şi cu un GeForce GT820M.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: