A murit Satoru Iwata, directorul Nintendo

A murit Satoru Iwata, directorul Nintendo
07:01 13.07.2015

Unul dintre cei mai importanţi directori Nintendo de la fondarea companiei, Satoru Iwata, a murit.

Dacă sunteţi un gamer entuziast care a urmărit cu interes evoluţia acestei industrii revoluţionare, este imposibil să nu fi auzit vreodată de Satoru Iwata. Directorul Nintendo s-a aflat la cârma companiei atât într-una dintre cele mai glorioase perioade din istoria gigantului japonez, cât şi într-o perioadă mai dificilă în care se gândea serios la diversificarea portofoliului de produse şi orientarea către noi platforme de gaming.

Din păcate, purtătorul de cuvânt al Nintendo a confirmat astăzi decesul lui Satoru Iwata din cauza unei tumori biliare. Acest anunţ vine la aproximativ un an după ce Satoru Iwata nu a putut participa la E3 2014 pentru că, la momentul respectiv, era operat pentru eliminarea unei alte tumori. Se pare însă că respectiva intervenţie chirurgicală nu a fost suficientă pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a lui Iwata.

Ca un scurt istoric în ceea ce-l priveşte pe Satoru Iwata la Nintendo, merită să reţineţi că acesta a trecut printr-un amalgam de funcţii, începând cu 1983, când s-a angajat la compania asiatică. Înainte să deţină funcţii de conducere, a participat activ la dezvoltarea unor titluri legendare precum Earthbound sau Kirby. În 2002 a intrat în istorie ca fiind primul director Nintendo ce nu făcea parte din familia Yamauchi, fondatoare a unuia dintre cei mai importanţi titani din gaming. Au urmat zilele de glorie ale lansării Nintendo Wii, DS şi 3DS şi perioada nefastă de după lansarea Nintendo Wii U.

Considerat de mulţi jucători din industrie ca fiind faţa companiei Nintendo, Satoru Iwata supraveghea acum publicarea primelor jocuri pentru iOS şi Android în timp ce în laboratoarele de R&D ale japonezilor se finisa o nouă consolă next-gen.

loading...