Viitoarele console Nintendo ar putea beneficia de Android

Viitoarele console Nintendo ar putea beneficia de Android

Nintendo, una dintre cele mai mari companii din industria jocurilor video, ar putea abandona propriul sistem de operare în favoarea Android.

Din punct de vedere al specificațiilor, consolele celor de la Nintendo de mult nu mai sunt la același nivel cu modelele Sony sau Xbox. Datorită performanțelor mai slabe, este mult mai greu pentru dezvoltatori să creeze jocuri disponibile pe mai multe platforme care pot rula și pe console Nintendo. Astfel, foarte multe jocuri populare nu ajung niciodată pe această platformă.

Noua generație de dispozitive, însă, ar putea înlătura aceasta problemă, prin implementarea unui nou software. Astfel, sistemul de operare folosit în mod tradițional de japonezi ar putea fi înlocuit de unul bazat pe Android, similar celui întâlnit pe consola Ouya. Și cei de la Nvidia s-au folosit de sistemul de operare de la Google atunci când au dezvoltat noua consolă Shield.

O astfel de decizie nu este atât de surprinzătoare, mai ales dacă luăm în considerare alte anunțuri recente ale japonezilor. Din câte se pare, Nintendo va colabora cu DeNA pentru a produce jocuri pentru telefoane mobile și tablete. De asemenea, Nintendo deține câteva dintre cele mai populare jocuri din istorie, precum Mario sau Zelda.

Conform site-ului Business Insider, numele de cod al consolei este NX. De la lansarea Wii U au trecut patru ani, iar între aceasta și Wii a existat o diferență de șase ani. Având în vedere acest lucru, sunt șanse mici ca NX să fie lansată în 2015.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: