05 iul. 2015 | 09:29

Consola care a pornit războiul între Sony și Nintendo [VIDEO]

ACTUALITATE
Consola care a pornit războiul între Sony și Nintendo [VIDEO]

Deși pare greu de crezut, Sony și Nintendo au colaborat la un moment dat pentru a realiza o consolă.

Între japonezii de la Sony și Nintendo nu a existat întotdeauna rivalitatea din prezent. În trecut, cele două companii au avut parte chiar și de colaborări strânse, așa cum reiese dintr-un articol apărut recent pe site-ul Geek. Astfel, la sfârșitul anilor ’80, cele două companii au dezvoltat împreună consola Play Station (diferită de PlayStation), care beneficia atât de o componentă SNES (furnizată de Nintendo), cât și un CD drive (dezvoltat de către Sony).

Acesta este un mod extrem de interesant de a dezvolta o consolă, din moment ce Nintendo urma se fie responsabilă de jocurile pentru SNES, iar Sony, de cele pe CD. Gândindu-se că acordă o libertatea prea mare unui partener, cei din conducerea Nintendo au devenit, în timp, îngrijorați de acest proiect. Din această cauză, aceștia au început o colaborare în secret cu Philips, lansând astfel un atașament pentru modulul SNES, care rula și jocuri de pe CD.

[related]

Întregul proiect a fost anulat, dar nu înainte ca 200  de unități să fie produse pentru a fi testate. Parteneriatul dintre Nintendo și Philips nu a dat roade, iar cei de la Sony au lansat peste câțiva ani, în 1994, primul model PlayStation. Totuși, una dintre acele 200 de unități produse a fost descoperită de curând într-o condiție destul de bună, singura problemă fiind că nu are un cablu de alimentare. Consola Play Station ar fi putut schimba complet situația pe piață, dacă ar fi fost lansată. În schimb, prin respingerea celor de la Sony, Nintendo a dat naștere unuia dintre cei mari rivali ai săi.