A fost creat robotul care poate face copii

A fost creat robotul care poate face copii

Oricât ar suna de bizar, cercetătorii au reușit să fabrice un robot poate mai uman decât toate de până acum. Asta pentru că prezintă o caracteristică aparent imposibil de reprodus de o mașinărie: maternitatea.

Cercetătorii de la Universităţile din Cambridge şi Zurich au programat un braţ de robot cu un algoritm care poate fabrica un dispozitiv din componente mobile. Componentele sunt asamblate într-o structură de braţul robotic, după care sunt pornite motoraşele, potrivit CNBC. O cameră detectează distanţa până la care pot „călători” aceste subansambluri. Robotul analizează operaţiunea şi modifică următorul „copil” astfel încât să evolueze şi mai mult, „învăţând” din greşeli.

Toate aceste lucruri sunt realizate fără intervenţia umană. Luzius Brodbeck, unul dintre cercetătorii Institutului de Robotică şi Sisteme Inteligente din cadrul ETH Zurich, a declarat că roboţii sunt programaţi de obicei să realizeze o singură acţiune.”Roboţii construiesc de obicei aceleaşi obiecte, la nesfârşit. Noi am creat un algoritm, astfel încât fiecare operaţiune să fie diferită”, a spus acesta.

brat robot

Savantul a spus că tehnologia ar putea fi folosită în sectoarele în care roboţii îndeplinesc sarcini autonome. De exemplu, în zonele izolate şi chiar în cele de dezastru. Experimentul pare desprins dintr-un film SF şi mai multe figuri influente în universul tech şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la viitorul roboticii. Elon Musk şi Bill Gates sunt doar doi dintre mogulii care sunt îngrijoraţi de ascensiunea inteligenţei artificiale.

Luna trecută, antreprenorul Elon Musk şi savantul Stephen Hawking au lansat un avertisment prin intermediul unei scrisori, referitor la potenţialul distrugător al armelor controlate de inteligenţa artificială. Brodbeck, precum fondatorul Evernote și părintele Linux, a declarat că teama de aceste sisteme este exagerată. „Cred că are sens să ne gândim la asta, dar personal nu mă tem că roboţii vor stăpâni lumea”, a mărturisit savantul.