A fost creat roboțelul care vrea să îți fie prieten

A fost creat roboțelul care vrea să îți fie prieten

Din motive necunoscute, oamenii sunt fascinați de dispozitive robotice prietenoase. Să ne amintim de Furby, jucăria care nu facea mai nimic, și totuși a fost vândută în 40 de milioane de unități.

17 ani mai târziu, a fost creat Musio, un robot prietenos cu inteligență artificială dezvoltat de compania AKA. Roboțelul își amintește detalii din conversațiile anterioare, pune întrebări și poate fi folosit în casă, pentru capacitatea de a controla alte dispozitive. Scopul principal, totuși, este a-ți fi prieten, scrie WIRED.

Folosind pachete ample de date, robotul poate fi util inclusiv pentru a ajuta copiii să învețe să citească, să scrie și să își îmbunătățească abilitățile conversaționale. În acest moment, Musio este în faza de prototip. Spre deosebire de asistenți precum Siri și Cortana, acesta se comportă precum o ființă. Desigur, poate fi folosit și pentru a căuta informații pe internet și a trimite emailuri pe bază de dictare, dar se implică în conversații și chiar reține cantități impresionante de detalii despre utilizator.

Celina Lee, directorul dezvoltării afacerilor al AKA, sistemul a fost creat în special pentru a crește inteligența emoțională a copilului, împreună cu abilitățile de comunicare. Engleza este singura limbă suportată în momentul de față, dar echipa ar putea introduce și altele, dacă prima generație de roboți are succes.

 

Prețul începe de la 100 de dolari pentru un robot simplu, care nu are prea multe opțiuni de conexiune. Apoi, o versiune Smart costă 300 de dolari, și există și cea Genius, la 600 de dolari. Alte funcționalități sunt încă în dezvoltare, dar generațiile viitoare Musio ar putea folosi tehnologii de recunoaștere facială.