A apărut jocul video în care dacă mori, nu îl mai poți juca

A apărut jocul video în care dacă mori, nu îl mai poți juca
12:30 01.10.2015

Încercând marea cu degetul, un dezvoltator este curios cum va evolua reţeta sa de joc video extrem de originală cu numele Upsilon Circuit.

În domeniul jocurilor video rareori o companie mai mare sau un dezvoltator independent mai reuşeşte să materializeze o idee revoluţionară. În majoritatea cazurilor, titlurile noi reciclează concepte vechi, le îmbracă în haine noi pe partea de grafică şi speră să genereze o sumă fabuloasă de bani. Întâmplarea face că există şi excepţii de la regulă, iar cea mai recentă poartă numele de Upsilon Circuit.

Pentru a înţelege un pic mai bine mecanica inovativă a noului joc ar trebui să vă aduceţi aminte de modul Hardcore din Diablo. Acel stil de joc vă obliga să nu muriţi până la finele campaniei single player, altfel pierdeaţi toată experienţa acumulată in-game, toate obiectele, conţinutului inventarului şi nu numai. Eraţi pur şi simplu nevoie să luaţi din nou jocul de la început.

Upsilon Circuit extrapolează acel concept deoarece, dacă în Diablo, pe modul Hardcore, puteaţi încerca de 100 de ori să terminaţi jocul, de această dată nu mai aveţi acea posibilitate. Aţi murit in-game, jocul a devenit subit inutil, îl puteţi dezinstala pentru că oricum nu îl mai puteţi juca în nici un fel, niciodată. Partea bună este că acest experiment este gratuit, când titlul va ajunge în variantă finală, îl veţi putea instala fără nici un fel de investiţie. Singura voastră piedere, dacă o putem numi aşa, este timpul petrecut în faţa PC-ului. Pentru a amplificat şi mai mult nivelul de risc in-game, aveţi în vedere că vorbim totuşi de un shooter în care echipe de câtre 4 persoane luptă una împotriva celeilalte.

Scenariul ideal pe car îl au în minte cei de la Calvin Goble, dezvoltatorii titlului, implică un nivel de maturizare al gamerilor. Astfel, cu cât aceştia vor fi mai curajoşi şi vor ocoli decesul, vor deveni mai precauţi şi mai grijulii cu personajul lor, evitând să-l expună la riscuri inutile. Pentru a afla mai multe despre acest nou concept de joc, accesaţi pagina sa de internet.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: