97 de ani și o singură dorință: să ajungă la Google

97 de ani și o singură dorință: să ajungă la Google

Cei de la Google au îndeplinit dorința unei femei în vârstă de 97 de ani care și-a dorit toată viața să fie inginer.

Ca dovadă că cei de la Google nu doar produc tehnologii pe bandă rulantă, ci și se implică în viețile utilizatorilor săi, aceștia au decis să îi facă o bucurie unei bătrâne de 97 de ani, pasionată de tehnologie. Roya Soleimani, reprezentat de relații publice de la Google, a declarat pentru Business Insider că ziua în care Olive Horrell, femeia în vârstă, a venit în vizită, a fost cea mai frumoasă zi de la Google.

Olive Horrel a crescut în lipsa electricității sau a instalațiilor sanitare. Când era tânără, aceasta visa să devină inginer, dar, tatăl său, care la rândul lui profesa această meserie, a descurajat-o, spunându-i că nimeni nu ar angaja o femeie în domeniul acesta.

Cu toate astea, Horrell a rămas pasionată de tehnologie întreaga viață, așa că în momentul în care s-a ivit ocazia de a-și pune o dorință, aceasta a ales să vină la Google. Pentru bătrânică, compania reprezintă însumarea tuturor tehnologiilor revoluționare care ies pe piață.

Cei de la Google au fost mai mult decât încântați să-i arate împrejurimile. Horrell s-a întâlnit cu echipa de la Doodle, a făcut un tur al campusului, s-a plimbat cu una dintre mașinile autonome și i-au fost prezentate proiecte în lucru pentru Google Translate, kit-ul pentru realitate virtuală Cardboard și pentru platforma de Fotografii.

Horrell și-a început vizita întâlnindu-se cu echipa de la Doodle, unde aceasta a încercat pensula digitală utilizată de cei de la Google. Doodle reprezintă schimbarea logo-ului companiei pentru sărbătorirea unui anumit eveniment, așa cum am văzut în cazul descoperirii apei pe Marte, iar Horrell a avut ocazia să se întâlnească cu persoanele responsabile pentru acele animații interactive.

Deși întreaga experiență a fost una de neuitat pentru Horrell, aceasta a fost complet uluită atunci când s-a urcat la bordul uneia dintre mașinile autonome folosite de Google. Mașina a purtat-o pe femeia de 97 de ani prin campus, destinația finală fiind Google Cafe, unde aceasta s-a bucurat de un prânz din partea celor de la Google.

Citește și: