HTC HD2 refuză să moară și rulează Android 6.0 Marshmallow

Unul dintre cele mai performante smartphone-uri de pe mapamond la momentul lansării, HTC HD2 își demonstreză din nou versatilitatea prin rularea Android 6.0 Marshmallow.

Dacă aveți mai mult de 4-5 ani de când sunteți utilizatori de smartphone, este aproape imposibil să nu fi auzit de HTC HD2. Acest smartphone este unul care continuă să vină în prim plan aproape în fiecare an, datorită unei comunități de hackeri pasionați ce se străduiesc să-l facă să ruleze ultimele sisteme de operare.

Cu toate că a fost lansat oficial în 2009, iar la momentul respectiv rula Windows Mobile, vechimea terminalului nu-l împiedică să poată rula și SO-uri mai de actualitate. De-a lungul anilor l-am vâzut rulând, în diverse clipuri, Android Jelly Bean, Android KitKat și, la începutul acestui an, Android Lollipop.

Câțiva dezvoltatori și-au unit forțele pentru a instala Android 6.0 Marshmallow pe HTC HD2 cu succes. Dacă este să privim printre rânduri, acest efort este și o formă de protest la adresa creatorilor de aparate care refuză să aducă noi sisteme de operare, precum Android 6.0 pe gadgeturi cu o vechime de un an sau doi pe piață.

În principiu, momentan proiectul se află la început și este bazat pe CM13, dar majoritatea funcțiilor sunt operaționale. Există și câteva bug-uri importante, dar dacă aveți un HTC HD2 prin casă și nu-l mai folosiți ca telefon principal, ar fi păcat să nu faceți câteva exprimente pe el. Dacă v-ați făcut curaj și sunteți gata de acțiune, un tutorial detaliat pe marginea procesului este disponibil pe forumul XDA Developers. Clipul de mai sus ar trebui să funcționeze ca un stimul suplimentar.

Alexandru Puiu
07:10 07.12.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video