12 aug. 2014 | 15:25

Surface versus Macbook: Microsoft promovează tableta folosind vechea strategie a Apple

ACTUALITATE
Surface versus Macbook: Microsoft promovează tableta folosind vechea strategie a Apple

Microsoft a publicat trei reclame noi pentru Surface Pro 3, tableta-laptop pe care a lansat-o anul acesta. Este un produs interesant, dar modul în care o promovează este similar celui utilizat de Apple în urmă cu aproape un deceniu.

microsoft-surface-pro-3-event-nyc_thumb.jpg

Pe 10 august, Microsoft a încărcat pe YouTube trei videoclipuri cu Surface Pro 3 versus un Macbook de la Apple. Desigur, tableta Surface este la fel de puternică precum un laptop, dar mult mai versatilă. O poți folosi cu sau fără tastatură, folosește un ecran tactil și rulează aceleași aplicații. Stilul acesta de a face reclamă a debutat anul trecut prin comparații între Surface și iPad. Numai că e un stil „brevetat“ de Apple la mijlocul anilor 2000.

Descoperă și: Windows 9 – Cortana pe desktop este una dintre marile noutăți

„Mac vs PC“ este numele celei mai cunoscute serii de reclame pe care Apple le-a difuzat vreodată. De o parte este „PC“, un actor care întruchipează un corporatist cu ochelari utilizator de PC cu Windows. De partea cealaltă este „Mac“, un tânăr îmbrăcat casual, utilizator de computer Apple cu Mac OS și capabil de tot felul de sarcini multimedia. Cel mai mare minus al PC era Vista, cel mai mare plus al Mac că… funcționează mereu.

Seria Mac vs PC, unele dintre cele mai bune reclame

Microsoft aduce acum în atenția utilizatorilor tableta Surface Pro 3. Folosește procesoare Intel, are un display de 12 inci full HD și memorie RAM de până la 8GB. Bun, ecranul este între un Macbook Air de 11 inci și cele Pro de 17 inci. Totuși, hardware-ul de pe Macbook, în cele mai multe versiuni la prețuri similare, este mai bun decât cel de pe Surface Pro 3.

Punctele forte ale tabletei Microsoft sunt însă ecranul tactil – doar iPad are așa ceva, din oferta Apple, stylusul cu care poți nota direct pe ecran și faptul că poți avea și tabletă, și laptop. Ai nevoie doar de Touch sau Type Cover pentru a „transforma“ Surface Pro 3 în notebook. Și da, rulează Windows 8 complet, deci are acces la toate aplicațiile obișnuite, pe lângă cele din Store.

Surface Pro 3 și comparația cu un Macbook

Microsoft a început să folosească această idee pe când compara Surface 2 cu iPad. Tableta sa avea porturi de conectare mai bune pe când iPad doar unul propriu Apple. Mai departe, lucrurile au evoluat spre reclamele din prezent, trecând și prin comparația „Siri vs Cortana“.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele