Zano este drona care încape în buzunar

Zano este drona care încape în buzunar

Dronele special create pentru autoportrete nu sunt ceva nou, însă Zano te poate urmări oriunde și are avantajul dimensiunii.

zano drona cover

Selfie-urile au devenit atât de populare în ziua de azi încât unele companii au început să lanseze telefoane speciale pentru ele, care au ca principal atu camera foto de pe față. Altele au fost mai creative și au lansat drone, iar un exemplu pe care Playtech l-a prezentat cu ceva timp în urmă era Nixie. Între timp au apărut alte modele care doresc să îmbunătățească design-ul, cel mai nou dintre ele fiind Zano. Aceasta este o dronă de dimensiuni foarte mici pe care o poți seta să te urmărească în timpul oricărei activități fără a fi nevoie să o controlezi pe parcurs.

Zano funcționează foarte simplu. Prin intermediul Wi-Fi, aceasta se conectează la dispozitivul dumneavoastră (Android sau iOS). Puteți apoi seta drona să vă urmărească permanent, sau o puteți controla singuri. Pentru a vă urmări permanent, aceasta înregistrează distanța la care se află de dispozitivul vostru și o va menține constată chiar dacă vă deplasați. În același timp va evita orice obstacole datorită multiplilor senzori cu care este dotată. În cazul în care bateria este aproape de a se consuma, drona se întoarce automat la telefonul sau tableta cu care este conectată.

Camera foto montată pe Zano va înregistra la rezoluție HD. Deși este capabilă de a înregistra la rezoluție Full HD la 60 fps, restricții ale lățimii de bandă au impus limitarea la 720p. Chiar și așa, nu este rău pentru o drona care are dimensiuni de aproximativ 6,35 cm (lungime) x 6,35 (lățime) și o greutate de aproximativ 55 de grame.

Zano este, pentru moment, doar un prototip și se pare că nu va fi lansată pe piață până anul viitor. Campania de Kickstarter care a popularizat drona de buzunar avea ca scop inițial strângerea de fonduri în valoare totală de 125.000 de lire. Până acum s-au strâns deja 220.000 de lire și mai sunt încă 40 de zile rămase.

zano drona selfie 3

Citește și:
Etichete: