Nixie, drona pe care o porți la încheietură [VIDEO]

Nixie, drona pe care o porți la încheietură [VIDEO]

Gadgeturile purtabile sunt vedetele acestui an. Până acum am văzut smartphone-uri sub formă de ceasuri sau brățări. Nixie este prima dronă purtabilă.

p-820x420

La începutul acestui an, Intel a demarat competiția Make it Wearable prin care i-a provocat pe antreprenori să transforme tehnologiile obișnuite în tehnologii purtabile.

Drona Nixie se numără printre finaliștii acestei competiții și propune un concept foarte interesant. Aceasta are dimensiuni foarte mici și este construită din materiale elastice care îi permit să se muleze în jurul încheieturii.

Gadgetul este dotat și cu o cameră video, așa că amatorii de sporturi extreme o pot folosi pentru a-și filma peripețiile. Principalul avantaj este că aceștia nu mai sunt nevoiți să care după ei o mulțime de echipamente pentru a-și documenta experiențele.

Drona Nixie este controlată cu ajutorul unei telecomenzi și, atunci când nu mai este nevoie de ea, poate fi prinsă la încheietură, asemeni unei brățări.

Gadgetul este încă în lucru și va fi prezentat oficial în noiembrie, când va avea loc finala competiției Intel.

Este interesant de precizat că proiectul viza construirea unor ochelari zburători, dar ne bucurăm că echipa s-a reorientat în cele din urmă. Nu de alta, dar cum mai vezi filmările făcute cu drona dacă ți-ai scos ochii accidental încercând să o faci să decoleze de pe nas?

Citește și:
Etichete: