13 nov. 2014 | 09:02

YouTube începe să ofere un serviciu de streaming premium: Music Key [VIDEO]

ACTUALITATE
YouTube începe să ofere un serviciu de streaming premium: Music Key [VIDEO]

După aproximativ un an de speculaţii pe marginea acestui subiect, cei de la şi-au anunţat propriul serviciu de streaming sub numele de Music Key.

YouTube Music Keybeta Google Play Music

Dacă nu v-aţi plictisit să citiţi la fiecare câteva săptămâni zvonuri despre un ipotetic serviciul de streaming al celor de la YouTube, veţi fi fericiţi să aflaţi că acestea au fost confirmate astăzi printr-un comunicat oficial.

Aflat momentan în beta restrâns, pe bază de invitaţie, noul serviciu poartă numele de Music Key şi are multe în comun cu Zonga, Spotify, Deezer şi altele. De asemenea, are o componentă gratuită şi una destul de costisitoare, sub formă de abonament lunar. Partea gratuită se manifestă pe pagina web YouTube.com, atunci când sunteţi autentificaţi sau în aplicaţia YouTube de Android. Acelaşi serviciu îl vom găsi în curând şi pe iOS. Ideea este cât se poate de simplă şi se reflectă într-un nou hub muzical cu numele de Music Key ce agreghează playlist-uri, recomandări, artişti sau melodii la modă şi alte câteva unelte menite să faciliteze accesul către noua voastră obsesie muzicală. În câteva zile, din acelaşi ,,Music Hub” veţi putea ajunge să găsiţi şi să redaţi albume şi discografii întregi ale artiştilor preferaţi. Dintr-un punct de vedere, aceasta ar putea fi o tentativă reuşită de a sorta şi organiza într-un mod mult mai intuitiv conţinutul de pe YouTube.

În ceea ce priveşte conţinutul pe care îl veţi putea accesa contra sumei de 10 dolari pe lună, 10 euro sau lire sterline, în funcţie de zona de pe glob în care vă aflaţi, există deja suficient de multe detalii. Redarea de muzică va fi neîntreruptă de reclame pentru totdeauna, veţi putea asculta muzică de pe YouTube în fundal cu aplicaţia de mobil închisă, veţi putea salva melodii pentru audiţie offline şi veţi putea asculta playlist-uri infinite generate automat pornind de la o melodie aleasă de voi. Pentru că vorbim totuşi de , în acelaşi preţ va fi inclus accesul la întreaga librărie de conţinut Google Play Music, atât video, cât şi audio.

Ca o mică favoare pentru cei care vor fi înscrişi în beta-ul de Music Key, YouTube va oferi şase luni de acces gratuit şi un abonament redus pe viaţă, de la 10 la 8 dolari. Lansarea oficială globală a serviciului va avea loc la începutul lui 2015. Ţările din care vă puteţi înscrie la beta prin acest link sunt: SUA, Spania, Portugalia, Finlanda şi Regatul Unit.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele